Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull zeer tevreden: "Dit was onze beste testweek in jaren"

Louter positiviteit in de Red Bull-garage na afloop van de eerste testweek in Barcelona, waar Max Verstappen en Alexander Albon de RB16 voor het eerst echt onder handen namen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de derde dag van de eerste testweek op het Circuit de Barcelona-Catalunya mocht Max Verstappen als eerste achter het stuur van de Red Bull RB16 kruipen. In de middagsessie nam teamgenoot Alexander Albon de honneurs waar. Tezamen kwamen ze op vrijdag tot 169 ronden en gedurende de drie dagen ging de RB16 in totaal 471 keer in de rondte, wat neerkomt op een totaal van bijna 2200 afgelegde kilometers. Alleen Mercedes legde meer meters af.

Head of Race Engineering bij Red Bull, Guillaume Rocquelin, was dan ook in zijn nopjes na afloop van de eerste testweek. "Het is een hele succesvolle eerste testweek geweest voor het hele team. We hebben geen grote problemen gekend en de RB16 reed alle drie dagen probleemloos in de rondte. Vrijdagochtend hadden we een klein probleempje, maar het was gemakkelijk op te lossen, waarna Max alsnog een gehele racesimulatie af heeft kunnen werken."

"In de middag was ook Alex op de goede weg om een racesimulatie te voltooien, maar helaas gooiden rode vlaggen roet in zijn eten. Ondanks dat heeft hij alsnog ruim tachtig ronden kunnen rijden, dus we zijn zeer tevreden. Het ziet er goed uit en we hebben een goede basis gelegd voor de tweede testweek, waar we hopelijk meer vermogen kunnen tonen", aldus Rocquelin, voordat hij afsluit met nog meer positieve woorden.

"Naar mijn mening was dit de beste testweek die we in lange tijd hebben gehad."

1 reactie