Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull doet Verstappen een plechtige belofte na problemen

De tweede positie in de Grand Prix van Saoedi-Arabië stemde Max Verstappen nauwelijks tevreden. Zijn inhaalrace was uitstekend, maar het technische mankement op zaterdag verpestte zijn kansen op de zege. De Nederlander was kritisch richting het team, dat belooft het probleem grondig te onderzoeken.

Max Verstappen was met afstand de snelste man op het stratencricuit in Djedda, maar zag zijn kansen op de zege zaterdag tijdens de kwalificatie al vervliegen. De tweede plaats kon de Nederlander dan ook niet echt tevreden stemmen. De zege, die had voor Verstappen moeten zijn. Dat hij tweede werd na het technische malheur was 'damage control'. "Je moet gewoon beter zijn als team en deze problemen niet hebben, dan was het een hele andere race geweest voor mij. We hebben de schade beperkt, maar we hadden hier gewoon moeten winnen", vatte hij zijn weekend samen. Tijdens de race meldde een verontruste Verstappen wederom problemen met het aandrijfas. Het team zag niets vreemds in de data, maar Verstappen was duidelijk: "Een beetje dezelfde problemen met de aandrijfas, alleen ging hij nu niet stuk. Je merkt gewoon veel vibraties en een paar rare dingen met de balans."

Red Bull belooft onderzoek

De belangrijkste kopstukken van Red Bull doen in ieder geval een belofte aan Verstappen. Er zal tot op de bodem worden uitgezocht wat er dit weekend allemaal mis ging aan Max' kant van de garage, waarbij teambaas Christian Horner benadrukt dat Max niet de enige was met dat onderdeel. Drie collega's maken er ook gebruik van. Teamadviseur Helmut Marko heeft nog geen verklaring voor de problemen: "We moeten onderzoeken waar de trillingen vandaan komen. Misschien heeft Max net wat meer over de kerbs gereden dan Sergio. Maar als je alsnog de snelste ronde kunt rijden? We gaan ieder probleem nakijken." Horner zoekt ook nog naar antwoorden als RacingNews365 hem vraagt naar de problemen omtrent de aandrijfas."Het is iets dat we moeten gaan begrijpen en onderzoeken. We moeten ervan leren en kijken of er sprake is van een designfout of niet. We hebben bij vier auto's deze aandrijfas (Red Bull en AlphaTauri, red.) gemonteerd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"