© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Red Bull doet vooraan mee, geen twijfel over mogelijk'

08 mrt. 2018 10:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Volgens Mercedes' technisch directeur James Allison leidt het geen enkele twijfel dat Red Bull dit jaar meestrijdt om overwinningen en de titel.

Mercedes erkent dreiging vanuit Red Bull

Daniel Ricciardo verbeterde gisteren in Barcelona het officieuze baanrecord. Mercedes-coureur Lewis Hamilton zat daar op een iets hardere compound 'maar' vier tienden achter. Toch is het Mercedes' technisch directeur James Allison niet ontgaan dat de RB14 potentie heeft.

"Ik denk dat er dit jaar drie hele snelle teams zijn. Het leidt bij mij geen enkele twijfel dat we het dit jaar in een direct gevecht op moeten nemen tegen Red Bull", zo laat Allison in gesprek met Sky Sports News optekenen.

Hoewel de RB14 nu dus al een betere machine lijkt te zijn dan de RB13, verwacht Allison dat er nog meer verwacht mag worden van Red Bull.

"Ik weet natuurlijk niet wat er onder de motorkap allemaal speelt, maar puur kijkend naar het bodywork verwacht ik dat voor Australië ze nog wat extra onderdelen toe gaan voegen aan de RB14."

Of er nu al daadwerkelijk iets kan worden gezegd over de rangorde? Volgens Allison is de veelgehoorde leus 'het is nog maar testen' slechts tot op zeker hoogte waar: "Niemand speelt alleen maar verstoppertje. Testen heeft geen zin als je niet uitzoekt waar je auto werkelijk toe in staat is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen