© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull eigenaar maakt zich zorgen om vertrek Max Verstappen

29 aug. 2017 10:23 Ruud Dimmers 0 reacties
Red Bull-oprichter Dieter Meteschiz maakt zich zorgen over de uitvalbeurten van Max Verstappen en zijn toekomst bij het team. De 19-jarige coureur maakt een dramatisch seizoen door en heeft aangegeven dat de maat vol is. Red Bull is bang haar stercoureur in de toekomst te verliezen.

Mateschitz: 'Verstappen kan volgend jaar nergens heen'

Mateschitz liet eerder dit jaar weten dat hij nog een droom heeft in zijn leven. De eigenaar van Red Bull heeft al veel successen behaald met zijn merk en Formule 1 team, zo won Sebastian Vettel vier jaar op rij de wereldtitel. Dat wil Mateschitz ook met Max Verstappen. De grote droom is dat de Nederlander de jongste wereldkampioen ooit wordt met Red Bull.

De realisatie van die droom is momenteel ver weg. De RB13 is te langzaam en de Renault-motor komt veel tekort ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Met een uitvalpercentage van 50% is het seizoen tot dusver rampzalig voor Max Verstappen.

Mateschitz deelt de frustratie van de Nederlander: "Een uitvalpercentage van 50 procent is gewoonweg niet acceptabel. Dit is een karaktertest voor Max die nergens mee te vergelijken valt”, aldus de Oostenrijker tegenover Speedweek.

Volgend jaar rijdt Verstappen gewoon voor Red Bull, maar daarna ligt alles open. Mateschitz erkent dat hij bang is om de Nederlander op langere termijn te verliezen. "Ja, zeker. Maar op dit moment kan hij nergens heen. De topteams zitten vol en de rest is een stap achteruit. We weten dat we Max niet kunnen behouden als we hem geen winnende auto kunnen leveren."

Met name de motor is het grote probleem, maar een oplossing daarvoor is er niet. "Mercedes en Ferrari willen niet leveren en Honda is geen stap vooruit."

Alle hoop is gevestigd op Renault. De Franse motorleverancier staat flink onder druk na alle problemen. De hoop is dat Renault volgend jaar in staat is om een snellere en betrouwbaardere motor te leveren. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen