Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Red Bull en Aston Martin op de bon geslingerd na eerste vrije training

Red Bull Racing en Aston Martin krijgen een flinke boete na afloop van de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot Brittannië. Isack Hadjar en Lance Stroll reden namelijk in de weg van respectievelijk Lando Norris en Charles Leclerc en de teams moeten daarvoor boeten.

Hadjar FP1 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De coureurs probeerden vrijdagmiddag tijdens de eerste training gelijk zoveel mogelijk mogelijk rondjes te rijden, maar dan kan het nog weleens voorkomen dat ze elkaar in de weg zitten. De stewards kregen het gelijk druk met een incident tussen Lance Stroll en Charles Leclerc, net als een moment tussen Isack Hadjar en Lando Norris.

De vier coureurs moesten zich melden bij de stewards en uiteindelijk krijgen twee teams een aardige geldboete. Red Bull Racing moet voor het incident met Norris 20 duizend euro aftikken. Dat is een hoger bedrag dan eerder in het seizoen is gegeven. Dat heeft ermee te maken dat het incident als gevaarlijker wordt gezien, omdat Norris hard op de rem moest trappen op een aanrijding te voorkomen. Bovendien krijgt Hadjar een officiële waarschuwing.

Die officiële waarschuwing krijgt ook Stroll, de boete valt echter lager uit voor het team uit Silverstone. Het bedrag dat Aston Martin moet betalen is namelijk 15 duizend euro, voor het in de weg rijden van Leclerc.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'