Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Red Bull en Ferrari zitten in impasse, Horner in de hoek gedwongen'

Red Bull en Ferrari lijken in een soort machtsstrijd verwikkeld te zijn geraakt met als inzet niemand minder dan Ferrari's sportief directeur Laurent Mekies.

Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was Red Bull dat enkele weken geleden aankondigde dat per 2024 Laurent Mekies bij AlphaTauri als teambaas aan de slag gaat als vervanger van Franz Tost, daarmee Ferrari ietwat verbouwereerd achterlatend. Mekies is nu namelijk nog de sportief directeur van de Scuderia.

Echter, Ferrari zou op zijn beurt engineers over willen nemen van Red Bull, maar Red Bull-teambaas Christian Horner zou die move blokkeren. Althans, hij zou zich bij die overstap nauwelijks coulant op willen stellen, waardoor die bewuste mensen niet tijdig aan Ferrari's 2024-project zouden kunnen werken.

Daarop zou Ferrari nu gebruik maken van het feit dat het AlphaTauri-contract van Mekies nog niet in kannen en kruiken is, waardoor het die deal standvastig tegen kan en wil houden: 'Wij geen Red Bull-mensen, dan jullie Mekies niet', zo zou Ferrari er nu in staan.

Mekies werd over de kwestie tegenover onder andere RacingNews365 als volgt geciteerd: "Er is nog geen knoop doorgehakt en zolang ik een rood tenue draag, ligt daar mijn volledige focus. Dat er nog niks getekend is, is omdat er meer tijd nodig is om de gesprekken te voeren, maar ik vertrouw erop dat er een overeenkomst kan worden bereikt die voor beide partijen naar tevredenheid is."

Het Italiaanse Motorsport meldt dat Horner, die volgens de publicatie 'in de hoek wordt gedwongen', in Monaco reeds sprak met Ferrari's hoogste baas John Elkann in een poging uit te vinden waar enige ruimte tot onderhandelingen ligt. In de foto hieronder zie je Horner bij Ferrari naar binnen lopen.

Horner gaf eerder tegenover onder andere RN365 aan dat Red Bull niemand tegen zijn wil in 'gegijzeld' houdt bij het team. Destijds gaf hij aan dat namen waarover gesproken werd zich zelfs bij hem hadden gemeld om te geruchten de ontkennen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

			© XPBimages
	© XPBimages

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein