Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull en Honda in gesprek over motorendeal voor 2019

Red Bull en motorenbouwer Honda hebben in Azerbeidzjan voor het eerst om de tafel gezeten om het over een mogelijke samenwerking in 2019 te hebben.

Red Bull-adviseur Helmut Marko zat in de aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan om de tafel met Masashi Yamamoto, Honda's motorsportbaas. De twee spraken voor het eerst formeel over een mogelijke deal in 2019. Red Bull houdt nauwgezet de verrichtingen van Honda bij zusterteam Toro Rosso in de gaten om zo te bepalen of Honda een goede match zou zijn voor Red Bull vanaf 2019. De eerste gesprekken worden dus gevoerd enkele weken voordat de teams duidelijk moeten maken met welke motoren ze in 2019 willen gaan rijden. Deze deadline ligt op 15 mei en is bedoeld als richtlijn. Red Bull's huidige motorleverancier zou die datum echter als strikte deadline aan willen houden, mocht Red Bull in 2019 door willen gaan met de Fransen.

Honda is beter aan het seizoen begonnen dan in alle voorgaande seizoen met McLaren. De betrouwbaarheid is enorm teogenomen en in Canada komt Honda naar verluidt met een flinke upgrade. Ook Renault zit echter niet stil en plant eveneens een grote op performance-update voor de Grand Prix van Canada. Het lijkt een uitgelezen kans om de verbeterde Renault- en Honda-motoren direct met elkaar te vergelijken.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"