Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Red Bull en Mercedes naar de stewards na kwalificatie GP Oostenrijk

Sergio Perez en George Russell moeten zich namens Red Bull en Mercedes melden bij de stewards na de kwalificatie voor de Oostenrijkse Grand Prix. Het gaat om twee verschillende vergrijpen.

Russell crash Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sergio Perez schopte het in de kwalificatie tot Q3, waarin hij vierde werd achter zijn teamgenoot en beide Ferrari-coureurs. Hij moet na afloop echter naar de stewards, omdat hij tijdens zijn snelste ronde in Q2, waarmee hij dus Q3 wist te bereiken, mogelijk de bocht afsneed en zo mogelijk een voordeel behaalde.

Dat gebeurde in bocht acht, een bocht waar de wedstrijdleiding volgens de notities eigenlijk niet controleert op track limits. Checo zal zich echter toch moeten verantwoorden, omdat hij met al zijn vier wielen op de kerbstones zat. Als hij schuldig wordt bevonden kan hij mogelijk een aantal plekken gridstraf krijgen.

Russell ook naar de stewards

Naast Perez zal ook Mercedes-rivaal George Russell naar de stewards moeten. Hij bereikte ook Q3, maar crashte in het slot van de kwalificatie. Toch staat hij op het scorebord op de vijfde plek.

Of dat zo blijft, moet nog blijken. Na zijn crash bij het opkomen van het rechte stuk, stak hij de baan over richting de pitstraat. Volgens de regels mag dat niet zonder expliciete toestemming. Daarom moet hij zich verantwoorden bij de stewards. De kans is aanwezig dat hij met een boete of waarschuwing wegkomt.

Ook interessant:

Verstappen reageert op 'lompe' sneer Hamilton

Hoe Verstappen reageert op een onnodige en zijn ogen misplaatste sneer van Hamilton? Je checkt het in deze video. Over Verstappen gesproken: Schumacher plaatste vraagtekens bij zijn verdedigende tactieken.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1