Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull en Mercedes sluiten vrede na 'slopende' periode

Voorafgaand aan het 2022-seizoen hebben Christian Horner en Toto Wolff de strijdbijl begraven, nadat de strijd tussen Red Bull en Mercedes vorig jaar enkele keren uit de klauwen liep.

Vorig jaar haalden de teambazen van Red Bull en Mercedes, Christian Horner en Toto Wolff, meermaals naar elkaar uit in de media. Een blaaskaak, zo noemde Wolff zijn Red Bull-evenknie, terwijl Horner andersom ook genoeg plaagstootjes uitdeelde. Nu het slopende Formule 1-seizoen achter de rug is willen de twee weer met een schone lei beginnen. In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt Toto dat het hoofdstuk nu gesloten is. "Het was te verwachten. Het ging er af en toe fel en brutaal aan toe in het gevecht om naast het circuit een voordeel te behalen." "Maar het is een Formule 1-wereldkampioenschap, dus dan zijn er gevechten op het circuit en naast het circuit strijden we om andere voordelen. Dat hoort erbij. We moeten echter verder", aldus de Mercedes-teambaas, die niet te veel meer stil wil staan bij het seizoensslot. "Er is veel gepraat over Abu Dhabi, tot aan het punt dat het schadelijk was voor alle stakeholders van F1. We hebben het hoofdstuk afgesloten en moeten nu verder. Het gaat nu om 2022, iedereen begint op nul en er liggen weer nieuwe kansen en er zijn weer nieuwe risico's."

Horner wil de focus op 2022 hebben

Red Bull-teambaas Horner deelt de mening van Wolff. Althans, als het aankomt op het focussen op het komende seizoen. Over de GP van Abu Dhabi zullen de twee denkt hij echter altijd van mening blijven verschillen. "De gebeurtenissen in Abu Dhabi zijn nu afgesloten, ook al hebben we misschien nog steeds afwijkende meningen. De focus ligt op 2022. We hebben vorig jaar een fantastische strijd gezien, van race een tot aan het einde van het jaar. Dat heeft een enorm belangrijke rol gespeeld in de toegenomen populariteit van de sport." Horner hoopt dat het dit jaar ook weer spannend wordt, maar een tikkeltje minder mag zo nu en dan wel. "Ik hoop opnieuw op een geweldig jaar, maar idealiter af en toe wel wat minder spannend. Ik zie het ook wel gebeuren dat er andere teams mee gaan strijden, want iedereen is met een blank vel papier begonnen. Het is een complete reset. Rivaliteit zal er dus altijd blijven."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"