Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull-fabriek sluit noodgedwongen eerder dan gepland haar deuren

De Red Bull-fabriek zou aan het einde van deze week de deuren drie weken sluiten voor een verplichte 'zomerstop', maar de werkgever van Max Verstappen en Alexander Albon heeft de sluiting noodgedwongen twee dagen naar voren gehaald.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Vanwege de ontstane situatie omtrent het Formule 1-seizoen, waarvan op het moment van schrijven de eerste acht races al zijn afgelast of uitgesteld vanwege het coronavirus, is de zomerstop voor de Formule 1-teams naar voren gehaald.

De teams en de Formule 1 hebben afgesproken dat ergens in de periode maart - april de fabrieken drie aaneengesloten weken stil moeten liggen om zo in de zomer meer ruimte te creëren voor het inhalen van races.

Voor Red Bull Racing en andere Britse teams zou deze sluiting na de huidige werkweek beginnen, maar noodgedwongen hebben ze deze periode moeten vervroegen.

Op maandag kondigde de Britse premier Boris Johnson namelijk nieuwe, verregaande maatregelen aan in de strijd met het coronavirus, waardoor de F1-teams uit Groot-Brittannië ook noodgedwongen de deuren moeten sluiten.

Zowel Red Bull als Williams en McLaren hebben de deuren van hun Formule 1-fabrieken daarom vanaf woensdag gesloten voor de periode van drie weken, zo meldt RaceFans.net. Vanaf woensdag 15 april zullen de deuren als het goed is weer openen, als het coronavirus het tenminste toelaat.

Overigens wordt er in de fabrieken nog wel gewerkt aan de productie van beademingsapparaten.

Quiz

De Grote F1 2020 Quiz

Hoe goed is jouw kennis over het huidige Formule 1-season? Kom er achter door het spelen van de Grote Formule 1 2020 Quiz!

Speel mee

8 reacties