Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-fabriek sluit noodgedwongen eerder dan gepland haar deuren

De Red Bull-fabriek zou aan het einde van deze week de deuren drie weken sluiten voor een verplichte 'zomerstop', maar de werkgever van Max Verstappen en Alexander Albon heeft de sluiting noodgedwongen twee dagen naar voren gehaald.

Red Bull fabriek
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Vanwege de ontstane situatie omtrent het Formule 1-seizoen, waarvan op het moment van schrijven de eerste acht races al zijn afgelast of uitgesteld vanwege het coronavirus, is de zomerstop voor de Formule 1-teams naar voren gehaald.

De teams en de Formule 1 hebben afgesproken dat ergens in de periode maart - april de fabrieken drie aaneengesloten weken stil moeten liggen om zo in de zomer meer ruimte te creëren voor het inhalen van races.

Voor Red Bull Racing en andere Britse teams zou deze sluiting na de huidige werkweek beginnen, maar noodgedwongen hebben ze deze periode moeten vervroegen.

Op maandag kondigde de Britse premier Boris Johnson namelijk nieuwe, verregaande maatregelen aan in de strijd met het coronavirus, waardoor de F1-teams uit Groot-Brittannië ook noodgedwongen de deuren moeten sluiten.

Zowel Red Bull als Williams en McLaren hebben de deuren van hun Formule 1-fabrieken daarom vanaf woensdag gesloten voor de periode van drie weken, zo meldt RaceFans.net. Vanaf woensdag 15 april zullen de deuren als het goed is weer openen, als het coronavirus het tenminste toelaat.

Overigens wordt er in de fabrieken nog wel gewerkt aan de productie van beademingsapparaten.

Verstappen Bracelona dag 4

De Grote F1 2020 Quiz

Hoe goed is jouw kennis over het huidige Formule 1-season? Kom er achter door het spelen van de Grote Formule 1 2020 Quiz!

Speel mee

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"