Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Red Bull: "Formule 1-carrière Albon is nog niet voorbij"

Alexander Albon mag dan wel gedegradeerd zijn tot reservecoureur, binnen het team is hij nog steeds een belangrijke schakel. Teambaas Christian Horner is er dan ook van overtuigd dat zijn pupil in de toekomst nog Formule 1-races af zal werken.

Alex Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na zijn desastreuze 2020-seizoen moet Alexander Albon dit jaar genoegen nemen met een rol als reservecoureur bij Red Bull. De Brit geniet echter nog steeds veel vertrouwen van het Red Bull-management, zo blijkt wel uit de woorden van Christian Horner tijdens een evenement van Red Bull.

"Alex is nog steeds een belangrijk onderdeel van dit team en daarom hebben we hem er ook bij gehouden. We geloven nog steeds heel erg in zijn potentie en zijn talent. Hij zal dit jaar dan ook een hele belangrijke rol krijgen binnen Red Bull bij het ontwikkelen van de nieuwe RB16B en het uitvoeren van bandentests. Tegelijkertijd blijft hij warm door in de DTM te racen", vertelt Horner.

Binnen het team is Albon ook een populaire jongen, waardoor het een enorm lastige keuze was om hem te degraderen. "In deze business gaat het snel", vervolgt de teambaas. "We bevinden ons in de gelukkige positie dat we twee teams bezitten. En Alex is natuurlijk nog steeds jong en er is nog genoeg tijd voor hem."

"Het was een lastige beslissing om Perez naar het team te halen voor zijn stoeltje en dat zegt genoeg over Alex, hij is zo’n populaire jongen binnen het team", geeft Horner toe. Hij is dan ook van mening dat er nog een kans zal komen voor Albon om zich te bewijzen in de koningsklasse van de autosport. "We merken dat hij nog steeds progressie maakt en dat er genoeg potentie is. We zijn er dan ook zeker van dat zijn Formule 1-carrière nog niet voorbij is."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen