Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Formule E een grote marketingstunt van autofabrikanten"

De kans dat we Red Bull in de toekomst in de Formule E actief zien, is volgens adviseur Helmut Marko nul procent. De elektrische raceklasse komt niet voor in de plannen van de energiedrank fabrikant.

Red Bull dreigde in de afgelopen maanden enkele keren met een vertrek uit de Formule 1. Zelfs als dit vertrek er komt is er geen interesse om deel te nemen aan de Formule E. Dat laat Helmut Marko weten in gesprek met Autosport. De Oostenrijker vindt Formule E geen echte raceklasse, maar een marketingverhaal.

"Formule E is volgens ons alleen een marketingstunt van de autofabrikanten om de aandacht af te leiden van het dieselschandaal. De waarheid is dat een dieselmotor verreweg de meest efficiënte krachtbron is", aldus Marko. De Oostenrijker ziet de kosten van de Formule E ook snel toenemen. "In de eerste jaren bedroegen deze acht miljoen per jaar, nu al meer dan twintig miljoen. Met de komst van grote merken als Mercedes en Porsche zullen deze kosten alleen maar oplopen." "De Formule E-bolides zijn net Formule 3-auto's, maar dan met een batterij van 400 kilo. Het draait niet om wie de beste coureurs is, want de rijders moeten nog veel meer energie sparen dan in de Formule 1 of andere raceklassen. De auto's zijn ook veel te langzaam, maar het ziet er nog wel attractief uit op deze baantjes waarop het alleen draaien en keren is."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi