© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull gaat om tafel met Ricciardo over nieuw contract

15 nov. 2017 06:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull maakt haast om Daniel Ricciardo langer vast te leggen. De Australiër is eind 2018 vrij man en liet zelf weten dat hij na de eerste races gaat nadenken over zijn plannen. Red Bull heeft meer haast om de Australiër vast te leggen.

Red Bull wil Ricciardo nieuw F1-contract aanbieden

Red Bull teambaas Christian Horner maakt er geen geheim van dat het team door wil met het duo Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De Nederlander verlengde recent zijn contract, maar Ricciardo twijfelt nog over zijn toekomst. Met de aflopende contracten van Bottas en Raikkonen liggen er ook mogelijkheden bij Mercedes en Ferrari eind 2018.

"We wilden Max langer vastleggen en daarin zijn we geslaagd. Nu willen we ervoor zorgen dat Daniel ook langer bij ons blijft. Zijn contract loopt aan het einde van volgend seizoen af, maar direct na de GP van Abu Dhabi gaan we met hem om tafel. We bespreken dan het afgelopen jaar en praten ook over de komende jaren", laat Horner aan Sky Sports weten.

Daniel Ricciardo gaf recent nog aan dat hij minder haast heeft. Hij bevindt zich in een luxe positie dat hij rustig de eerste races van 2018 af kan wachten. De krachtsverhoudingen bepalen dan ook zijn toekomst in de F1. Ricciardo is momenteel 28 jaar en beseft dat hij nog één keer de kans krijgt om de juiste stap te maken.

Horner heeft maar een doel: "We willen door met het huidige rijdersduo. Max en Daniel zijn een fantastisch koppel en we willen nog drie jaar langer door me beide rijders."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen