Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull geeft Mercedes-waarschuwing af in aanloop naar nieuw seizoen

De Red Bull-dominantie van 2023 gaat de geschiedenisboeken in, maar zal zich waarschijnlijk niet in dezelfde vorm gaan herhalen. Het Formule 1-veld zal namelijk dichter bij elkaar gaan komen, als we Red Bull-teambaas Christian Horner mogen geloven.

Horner Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerlijk is eerlijk, 21 gewonnen races van de 22 valt ook bijna niet te toppen. Red Bull heeft de lat na het 2023-seizoen zó hoog gelegd, dat er voor 2024 weinig nieuwe records te verbreken vallen.

Toch is het in aanloop van het nieuwe seizoen absoluut niet stil in de Red Bull-fabriek: "Alle aspecten van de auto zijn opnieuw bekeken, we kunnen het ons niet veroorloven om zelfingenomen te zijn", legt Horner uit. "De auto is een evolutie van een thema. We zijn het wiel niet opnieuw aan het uitvinden, dus de route die we de laatste 12 maanden gevolgd hebben is gebaseerd op ontwikkeling."

"Ik verwacht dat de andere auto's er meer gaan uitzien als een RB19, omdat dat onvermijdelijk is. Ik weet zeker dat we de komende twee jaar veel dichter bij elkaar gaan racen. We zullen het afgelopen jaar niet na kunnen doen."

De concurrentie van 2024

Naar verwachting zal de concurrentie het gat op zijn minst dus een beetje gaan dichten. Het is alleen nog lastig te zeggen wie de directe concurrent van het team uit Milton Keynes gaat worden. Horner waarschuwt in ieder geval alvast voor Mercedes. "Mercedes is in de breedte erg sterk. Ze hebben duidelijk een moeilijke periode achter de rug, maar ze hebben geweldige coureurs en ik neem aan dat ze het op een gegeven moment wel voor elkaar zullen krijgen."

Toch mogen ook McLaren en Ferrari niet over het hoofd worden gezien: "McLaren had een geweldige tweede helft van het jaar en Ferrari heeft flitsen van haar ware potentieel laten zien. Dus het is moeilijk in te schatten wie van hen waarschijnlijk de grootste uitdager zal zijn. Je kan bijna kiezen!"

En dan wordt tot slot ook Aston Martin nog niet helemaal uitgevlakt. "Ze hebben aan het begin van het jaar een enorme stap gezet, maar in de tweede helft zijn ze echt achteruitgegaan. Ik weet zeker dat ze proberen te begrijpen waarom dat gebeurd is. Maar ze hebben de faciliteiten, vele middelen en ze hebben veel talent voor dat team aangetrokken, Fernando (Alonso, red.) was briljant. Hij reed fantastisch. Voor een 42-jarige man vond ik hem uitstekend."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'