Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull verklaart waarom Albon sneller was dan Perez

Max Verstappen stond op vrijdag twee keer bovenaan het scorebord. Niets raars, maar daarachter zagen we tot twee maal toe een opvallende naam: Alex Albon van Williams. Christian Horner heeft wel een verklaring.

Albon Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Red Bull was er geen vuiltje aan de lucht in Groot-Brittannië, zo leek het op vrijdag. In de snelle ronden zag het er goed uit en qua racepace leek niemand partij te kunnen bieden aan Max Verstappen. Toch stond de vrijdag volgens teambaas Christian Horner vooral in het teken van de banden.

Pirelli heeft dit weekend namelijk een nieuwe constructie geïntroduceerd waardoor de banden beter bestand moeten zijn tegen de krachten die ze te verduren krijgen van de Formule 1-bolides. De mate van downforce die de wagens genereren neemt namelijk snel toe, waardoor de Italiaanse bandenleverancier zich genoodzaakt zag om al halverwege het seizoen nieuwe banden te introduceren.

Red Bull-teambaas Christian Horner merkt dat het voor een kleine verandering heeft gezorgd. "Het is een hele positieve dag geweest. De banden zijn net wat anders dan voorheen, door de nieuwe constructie. Daar hebben we veel over geleerd deze vrijdag. We zien dat er veel slijtage is, vooral bij de zachte banden. Alle coureurs merkten dat op, dus dat kan op zondag een interessante factor worden, zeker als de temperaturen gaan veranderen."

Williams

Volgens Horner was Williams mede daardoor misschien wat beter dan voorheen. Alex Albon stond tot twee maal toe in de top drie en ook de pace in de lange runs van Williams was helemaal niet slecht. De Britse formatie lijkt dit weekend een stap te hebben gezet.

"Het is heel indrukwekkend van Williams", klinkt Horner verbaasd. "Niet alleen Alex, maar beide coureurs. Ze rijden goede tijden. Niet alleen over een enkele ronde, maar hun racepace ziet er ook prima uit. Zij zullen in de groep achter ons een factor worden, gebaseerd op deze pace die ze hebben laten zien."

"De banden zijn toch wat anders", zo geeft hij een verklaring voor de opvallende uitslagen op vrijdag. "Als je plots met zo'n variabele te maken krijgt, dan kan de rangorde veranderen. De ene auto werkt beter met die banden en sommige coureurs passen zich sneller aan dan de rest. Dat is denk ik een van de variabelen die meespeelt."

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"