Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Red Bull geeft Ricciardo-vervanger Lawson belangrijke opdracht mee voor GP Nederland

Genieten! Dat moet Liam Lawson de komende twee dagen, en wie weet nog wel langer, doen in de Formule 1.

Lawson F2 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanwege zijn gebroken hand zal Daniel Ricciardo de rest van het weekend vervangen worden door Liam Lawson. Mogelijk is de Australiër langer uit de roulatie en dus kan Lawson zich mogelijk opmaken voor een aantal Grand Prix-weekenden.

Zijn invalbeurt in Zandvoort is zeer plots tot stand gekomen, maar teambaas Franz Tost denkt dat zijn pupil uit Nieuw-Zeeland het prima kan gaan doen.

"Het is zeker kort dag voor hem, maar dat hoort bij F1", zo vertelt hij bij Viaplay. "Je moet voorbereid zijn. Liam heeft vorig jaar de Abu Dhabi-test gedaan voor ons en hij was best snel. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij goed werk kan leveren."

"Makkelijk wordt het natuurlijk niet, want het veld is heel, heel competitief en de coureurs zitten heel, heel dicht op elkaar, zeker hier in Zandvoort. Honderdsten van een seconde kunnen zorgen voor drie, vier misschien wel vijf plekken verschil", aldus de Oostenrijker.

Opdracht

Tost heeft nog wel een opdracht voor zijn coureur, die hij dan ook aan Lawson heeft meegegeven. "Hoe dan ook, dit is de situatie zoals hij is. We moeten er nu het beste van maken. De engineers bereiden Liam voor, nemen het stuurtje en alle procedures met hem door."

"Ik heb tegen hem gezegd dat hij zaterdag gewoon in de auto moet gaan zitten, er naar uit moet kijken om in F1 te rijden, niet te veel druk te voelen en om gewoon te genieten van het racen. Niet crashen, zeker niet aan het begin, zoveel mogelijk ronden rijden, de auto leren kennen en dan komt de rest vanzelf wel."

Check hieronder het hele interview met Tost.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"