Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull geeft toe: "Dan pas weten we of we vooruitgang hebben geboekt"

Red Bull denkt op weg naar het nieuwe seizoen wederom een mooie stap vooruit te kunnen maken. Maar echt zekerheid heeft het team van Max Verstappen nog niet.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Formule 1-seizoen komt steeds nader dichterbij. Er zijn al enkele launches achter de rug en deze dinsdag wordt ook de nieuwe wagen van Max Verstappen gepresenteerd. De RB16B, de opvolger van de RB16, moet een stap voorwaarts zijn voor de Nederlander en zijn renstal.

Maar het team heeft nog allerminst zekerheid dat het zo gaat zijn. Vorig jaar traden er al vroeg in het seizoen problemen op, waardoor de balans van de wagen ver te zoeken was. Red Bull heeft er in aanloop naar het komende seizoen alles aan gedaan om een herhaling te voorkomen, maar honderd procent zeker durft Christian Horner toch niet te zijn.

Wat hij wel honderd procent zeker weet, is dat de Oostenrijkse renstal in de fabriek in Milton Keynes keihard heeft gewerkt om de RB16B tot een kampioenswaardige bolide te maken. Daarbij is ook zeker gekeken naar het verleden, om zo oude problemen buiten de deur te houden.

"We hebben er hard aan gewerkt om te leren waarom we aan het begin van 2020 problemen hadden", vertelt de Red Bull-teambaas aan Motorsport. "Toen het seizoen eenmaal op gang was, klopte er iets niet met de simulaties. Daar hebben we van geleerd", erkent de Brit, die geen garantie durft te geven als hem wordt gevraagd of de problemen van vorig jaar honderd procent zeker verleden tijd zullen zijn.

"Ik weet het niet. Dat zullen we pas zien als de auto op het circuit is. We hebben denk ik veel geleerd en het draaide in zekere zin ook om de complexiteit van de windtunnel. Daar liepen we tegen beperkingen aan. Hoeveel vooruitgang we hebben geboekt op dat gebied, weten we pas weer als we gaan racen. Tot dan blijft het gissen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen hamert na vijfde zege op Red Bull-verbeteringen