Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull geeft toe: nog geen duidelijkheid over problemen Verstappen

Max Verstappen won weliswaar de GP van Bahrein, maar zo vlekkeloos als de testdagen verliep het eerste raceweekend van het jaar niet. Op vrijdag en zaterdag was de Nederlander niet helemaal tevreden met zijn RB19 en uiteindelijk reed hij ook de race niet met de beste afstelling.

Na het weekend riep Verstappen zijn team op om meteen aan de slag te gaan en de problemen op te sporen, maar in aanloop naar het GP-weekend in Saoedi-Arabië moet Helmut Marko toegeven dat Red Bull nog geen goed beeld heeft van de oorzaak. "We hebben nog niet in detail duidelijk waarom de balans plots anders was", vertelt hij aan Formel1.de . "We denken dat het met veranderende omstandigheden te maken had. Misschien was er meer zand op de baan dan tijdens de testdagen." "De nieuwe banden zijn eveneens erg gevoelig. Onze wagen is ook erg gevoelig en misschien hebben we ergens iets teveel of te weinig gedaan qua balans."

Red Bull gaf Verstappen niet wat hij nodig had

Door de problemen met de RB19 kon Verstappen niet het maximale uit zijn raceweekend halen, zo geeft Marko toe. Red Bull heeft Max niet gegeven wat hij nodig had, zo luidt dan ook de conclusie van de Oostenrijker. "Als de balans weg is en er onderstuur komt, dan weet je dat Max ongelukkig is. Sergio kan op zijn beurt beter overweg met ondersturende auto's. Dat bleek ook uit het feit dat hij een keer de snelste tijd reed tijdens een training en in de kwalificatie slechts op een paar honderdsten afstand zat van Max." "Dat toont tevens aan dat we qua set-up niet de goede richting in zijn gegaan", luidt zijn harde conclusie. "Of dat we in ieder geval niet bereikt hebben wat Verstappen nodig heeft."

Moest Red Bull ingrijpen?

Gevraagd of er iets waar is van geruchten die zeiden dat Red Bull na de testdagen de rijhoogte moest verhogen, om zo diskwalificatie vanwege een te hard gesleten vloerplank te voorkomen, geeft Marko aan dat dat gebakken lucht is. Het had echt gewoon met de omstandigheden te maken, aldus de Oostenrijker. "Nee, dat verhaal klopt niet. We hadden tijdens de testdagen een zeer gebalanceerde auto en op vrijdag tijdens het raceweekend hadden we ineens relatief veel onderstuur." "Dat hadden de andere teams echter ook, dus dat moet veroorzaakt zijn door zand, de temperatuur, of wat dan ook. Daarna vonden we, met moeite moet ik zeggen, weer een set-up die goed genoeg was voor Max om de pole en de zege mee te pakken", aldus de Red Bull-adviseur.

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"