Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull geeft update over toekomstige teamgenoot Max Verstappen

Red Bull is er nog niet uit wie in 2023 naast Max Verstappen zal gaan rijden. Adviseur Helmut Marko wil dat de renstal in de zomerstop de knoop doorhakt.

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Maleisië in 2016 is het Red Bull gelukt om een 1-2 te scoren. Max Verstappen werd eerste, mede door sterk verdedigen van Sergio Perez ten opzichte van Ferrari-concurrent Charles Leclerc. De Mexicaan scoorde bonuspunten bij Red Bull, maar een contractverlenging zit er nog niet gelijk in. Helmut Marko wil namelijk nog even wachten voordat de knoop wordt doorgehakt. "Tegen de zomerstop gaan we de keuze maken wie in 2023 de teamgenoot van Verstappen wordt", laat hij weten aan Viaplay . Perez is namelijk niet de enige coureur die in beeld is voor het stoeltje naast de Nederlander volgend jaar.

Krijgt Gasly nog een kans bij Red Bull?

Marko heeft al meermaals laten weten dat hij AlphaTauri-coureur Pierre Gasly niet zomaar kwijt wil. De Fransman is al jaren onderdeel van de Red Bull-familie en kende vooral in 2021 een zeer sterk seizoen. De adviseur van de Oostenrijkse renstal legt uit dat ze nog rustig de tijd hebben om te bepalen wat ze met Gasly gaan doen. "Pierre staat tot het einde van 2023 onder contract bij ons, dus er is nog wat tijd", aldus Marko, die uitlegt waarop de keuze wordt gebaseerd wie er naast Verstappen mag rijden. "Zoals altijd bij Red Bull gaat het om hun prestaties."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024