Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull gelooft niet in dominantie en verwacht inhaalslag concurrenten

Na de eerste twee Formule 1-races van het seizoen ziet het er heel goed uit voor Red Bull, maar van een groot gat naar de rest wil teambaas Christian Horner niet spreken.

Na de eerste Formule 1-race van het jaar in Bahrein, waarin Red Bull domineerde, werd er stevig geroepen dat niemand nog kan spreken van dominantie. Eerst maar eens kijken hoe het in Saoedi-Arabië gaat. Ook daar domineerde Red Bull. Zien we het team al domineren? Dat zeker niet, aldus teambaas Christian Horner. Om te zien waar iedereen écht staat, is nog net wat meer nodig. In Australië zien we opnieuw een meetpunt, waarbij het voor de concurrenten van Red Bull duidelijker moet worden hoe groot het gat echt is. Horner legt in gesprek met Sky Sports uit dat hij niet al te hoge verwachtingen heeft van de race in Melbourne. "Albert park is nooit echt een gelukscircuit geweest voor ons. De laatste overwinning dateert alweer uit 2011 en dat was ook gelijk de enigste." "We doen vanzelfsprekend ons best en we zullen ook kijken naar de problemen die zich tijdens het afgelopen weekend voordeden. Als we daarna terugkeren naar Europa, dan komen er een aantal upgrades aan bij de teams. Vanaf dat moment zal het veld meer samenkomen", zo voorspelt Horner. Na de GP van Australië wordt er geracet in Bakoe en in Miami, waarna het Europese deel van de kalender begint. Hier zullen de meeste (significante) updates komen voor het team, gezien de fabrieken op rijafstand liggen van de circuits en transport een minder groot probleem is.

Horner verwacht sterker Ferrari

Als iemand Red Bull dit Formule 1-seizoen nog kan uitdagen, dan zal het Ferrari zijn, zo verwacht Horner. De Red Bull-teambaas denkt dat de ware snelheid van de Italiaanse renstal nog niet naar voren is gekomen. "We hadden zelf wat meer geluk met de safety car, waardoor Max langs beide Ferrari's kwam. Voor ons pakte het goed uit, maar wat we in de race zagen was nog niet de ware snelheid van ze." "Ik heb het al vaker gezegd: het duurt nog zo'n twee of drie races voor we echt een goed beeld hebben van waar iedereen staat ten opzichte van elkaar", aldus Horner, die in Australië weer een sterker Ferrari verwacht.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"