Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull gewaarschuwd voor Mercedes na aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen

Niet alleen Max Verstappen vindt het onacceptabel dat hij voor de tweede keer dit jaar uitviel. Voormalig F1-coureur Mika Hakkinen zet ook zijn vraagtekens bij de prestaties van Red Bull.

Verstappen Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Mika Hakkinen zag met lede ogen toe hoe Red Bull totaal werd gedomineerd door Ferrari in Australië. Hij zag Charles Leclerc 'in complete controle' over de race. "Hij zei na afloop dat de auto heel goed aanvoelde", zo begint Mika zijn verhaal.

"Verder maakte de Monegask goed gebruik van de banden en was hij enorm constant. Dat is wat een topcoureur wil: een auto die snel is van start tot finish en die op al zijn input reageert."

Dit mag niet gebeuren

Volgens Hakkinen is het heel slecht dat Red Bull in deze fase van het seizoen al twee uitvalbeurten heeft moeten incasseren met Max Verstappen. Dat kan uiteindelijk de doorslag gaan geven, denkt de tweevoudig wereldkampioen Formule 1.

"De belangrijkste conclusie van de beginfase van het seizoen, is dat Charles twee keer heeft gewonnen en een keer tweede is geworden, terwijl Verstappen slechts een zege en twee uitvalbeurten achter zijn naam heeft staan."

Niet best, aldus Hakkinen. "Op dit niveau kan je het je niet veroorloven om constant uit te vallen met mechanische problemen. Max zal hier absoluut niet blij mee zijn!", concludeert de Fin.

Red Bull moet waken voor Mercedes

Een andere coureur die indruk maakte op Hakkinen, was George Russell. "Hij reed een sterke race en zijn derde plaats was belangrijk. Het is verrassend om hem nu op plek twee in het kampioenschap te zien, maar zijn consistentie en de betrouwbaarheid van zijn bolide zijn indrukwekkend."

"Hij staat bovendien boven Lewis in de stand van het kampioenschap, maar in Melbourne had de safety car daar wel veel invloed op, dus ik denk niet dat het een goede weergave is van de krachtsverhoudingen", redeneert de voormalig McLaren-coureur.

"Lewis en George doen het fantastisch voor Mercedes terwijl het team de problemen probeert op te lossen. Des te meer reden voor Red Bull om haar betrouwbaarheidsproblemen op te lossen, want deze titelstrijd kan zomaar uitmonden in een gevecht tussen drie teams."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen