Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull gewaarschuwd voor Mercedes na aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen

Niet alleen Max Verstappen vindt het onacceptabel dat hij voor de tweede keer dit jaar uitviel. Voormalig F1-coureur Mika Hakkinen zet ook zijn vraagtekens bij de prestaties van Red Bull.

Mika Hakkinen zag met lede ogen toe hoe Red Bull totaal werd gedomineerd door Ferrari in Australië. Hij zag Charles Leclerc 'in complete controle' over de race. "Hij zei na afloop dat de auto heel goed aanvoelde", zo begint Mika zijn verhaal. "Verder maakte de Monegask goed gebruik van de banden en was hij enorm constant. Dat is wat een topcoureur wil: een auto die snel is van start tot finish en die op al zijn input reageert."

Dit mag niet gebeuren

Volgens Hakkinen is het heel slecht dat Red Bull in deze fase van het seizoen al twee uitvalbeurten heeft moeten incasseren met Max Verstappen. Dat kan uiteindelijk de doorslag gaan geven, denkt de tweevoudig wereldkampioen Formule 1. "De belangrijkste conclusie van de beginfase van het seizoen, is dat Charles twee keer heeft gewonnen en een keer tweede is geworden, terwijl Verstappen slechts een zege en twee uitvalbeurten achter zijn naam heeft staan." Niet best, aldus Hakkinen. "Op dit niveau kan je het je niet veroorloven om constant uit te vallen met mechanische problemen. Max zal hier absoluut niet blij mee zijn!", concludeert de Fin.

Red Bull moet waken voor Mercedes

Een andere coureur die indruk maakte op Hakkinen, was George Russell. "Hij reed een sterke race en zijn derde plaats was belangrijk. Het is verrassend om hem nu op plek twee in het kampioenschap te zien, maar zijn consistentie en de betrouwbaarheid van zijn bolide zijn indrukwekkend." "Hij staat bovendien boven Lewis in de stand van het kampioenschap, maar in Melbourne had de safety car daar wel veel invloed op, dus ik denk niet dat het een goede weergave is van de krachtsverhoudingen", redeneert de voormalig McLaren-coureur. "Lewis en George doen het fantastisch voor Mercedes terwijl het team de problemen probeert op te lossen. Des te meer reden voor Red Bull om haar betrouwbaarheidsproblemen op te lossen, want deze titelstrijd kan zomaar uitmonden in een gevecht tussen drie teams."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"