Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull grijpt net naast wereldrecord tijdens GP Rusland

Het was Mercedes dat in Rusland op de baan domineerde, maar in de pitstraat was Red Bull wederom heer en meester. In Sotsji deed het team van Max Verstappen en Alexander Albon er nog een schepje bovenop vergeleken met de voorgaande races.

Vertappen Albon Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Al het gehele seizoen lang is het Red Bull dat in de pitstraat iedereen het nakijken geeft. Alleen op Monza zakte het team kortstondig door het ijs, maar tijdens de andere tien Grands Prix was de renstal van Max Verstappen en Alexander Albon de snelste als het aankwam op het verwisselen van vier banden.

In Rusland kwam de ultieme bekroning op het harde werk van de pitcrew van Red Bull. De pitstops van zowel Max Verstappen als Alexander Albon werden namelijk in een moordend tempo afgerond. De Nederlander hoefde slechts 1,86 seconden stil te staan tijdens zijn pitstop, terwijl Albon maar drie honderdsten van een seconde langer gestationeerd was in het pitstopvak van de Oostenrijkse renstal.

Daarmee grijpt Red Bull net naast het wereldrecord, dat ze overigens zelf al in handen hebben. In Brazilië duurde de pitstopservice van Red Bull namelijk slechts 1,82 seconden toen Max Verstappen langskwam voor vers rubber.

In Rusland wist alleen Williams, zoals wel vaker het geval is, in de buurt te blijven van Red Bull. George Russell mocht na precies twee seconden wegrijden. De pitstops van de rest van het veld waren minstens een halve seconde langzamer dan die van Red Bull.

9 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez