Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull had WK Verstappen niet in Japan verwacht: "Onze vlucht vertrekt straks al"

Red Bull-adviseur Helmut Marko feliciteert Max Verstappen met zijn tweede wereldtitel na het winnen van de GP van Japan, maar een groot feest in Honda-land komt er niet.

Na een kort moment van verwarring werd Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Japan bekroond tot wereldkampioen van 2022. Ook bij Red Bull hadden ze niet verwacht dat de wereldtitel al binnen was, omdat iedereen in de veronderstelling was dat er minder punten werden uitgedeeld. De race duurde namelijk korter. Dit was niet het geval en met de zege in Japan is Verstappen nu officieel wereldkampioen. Helmut Marko is logischerwijs zeer blij met de prestatie. "Ongelooflijk! We kwamen er pas achter toen de presentator zei dat Max het was. Volgens onze berekeningen had Max nog één extra punt nodig", zegt hij bij Viaplay . "Het was een verwarrende race maar hij is nu wereldkampioen. Perfect." Met de tweede plaats voor Sergio Perez en de zege én wereldtitel voor Verstappen kon het voor Honda niet beter zijn in Japan. Er wordt echter niet hard doorgefeest, zo legt Marko uit. "We hebben straks een vlucht en we hebben al wat afspraken staan. We hadden niet echt verwacht dat we hier de titel zouden winnen."

Marko: "In Mexico kan ook goed gefeest worden"

Dat er in Japan nog niet uitgebreid wordt gefeest is volgens Marko niet zo erg. "Maak je maar geen zorgen: we gaan het zeker wel vieren. We hebben nog vier races te gaan en die willen we natuurlijk ook winnen. Texas is een goede plek en in Mexico kan ook goed gefeest worden", aldus de Red Bull-adviseur. Verstappen won de korte Grand Prix van Japan na een foutloos optreden in de regen. "Het was briljant! Hij kon zo goed omgaan met zijn banden", looft Marko. "Charles was in het begin heel sterk, maar door Max te volgen ruïneerde hij zijn banden. Daardoor was het pijn lijden richting het einde van de race. Wat een perfecte overwinning. We konden niet meer vragen dan dit."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"