Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull heeft diverse opties voor F1-motoren in 2019

Met welke motor komt Max Verstappen in 2019 in actie? Het Formule 1 team van Red Bull en motorleverancier Renault lijken eind 2018 uit elkaar te gaan. Teambaas Christian Horner maakt zich geen enkele zorgen over de toekomst.

Het huwelijk tussen Red Bull en Renault is de afgelopen jaren niet erg stabiel gebleken. Beide partijen zijn tot elkaar veroordeeld, waarbij de gedroomde successen achterwege blijven. Renault kon de stap naar de absolute top niet maken sinds 2014 en Red Bull neemt het haar motorleverancier kwalijk dat deze het gat niet gedicht krijgt. Dat de motoren in 2017 ook nog eens onbetrouwbaar waren, zorgde voor extra spanning. Tegenover Racer.com laat Christian Horner weten dat Red Bull meerdere opties heeft voor 2019. " Het mooie is dat we diverse opties hebben, dat is een situatie waarin we in het verleden niet verkeerden." " We nemen de tijd om onze opties af te wegen. Dan proberen we de beste beslissing te nemen voor de komende jaren, op basis van alle informatie die we hebben."

Het is publiek geheim dat Red Bull in 2019 graag met Honda-motoren aan de start staat. Zusterteam Scuderia Toro Rosso rijdt in 2018 met de Honda-motoren en Red Bull volgt alles vanaf de zijlijn. Het levert zelfs technici om de motor van de Japanners betrouwbaarder te maken. " Het is een geweldige kans voor Toro Rosso. Honda heeft een prachtige geschiedenis in de Formule 1. Ze hebben het verlangen en de ambitie. Als ons zusterteam volgen we het project met veel interesse tijdens de eerste helft van het seizoen." Honda kende drie zware jaren sinds de rentree in de Formule 1. Het ambitieuze plan met McLaren mislukte. Het team behaalde meer posities aan gridstraffen dan WK-punten en na drie jaar zette McLaren de Japanners de wacht aan. Naast Honda is en blijft Renault een optie voor Red Bull in 2019.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi