Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull heeft goed nieuws voor Verstappen

Red Bull Racing moet dit jaar flink aan de bak in de strijd met McLaren. Het team van Lando Norris bracht al meerdere grote, succesvolle updates mee en dus ligt de bal nu bij Red Bull. Technisch directeur van het team, Pierre Waché, verklapt nu wanneer de volgende grote update komt voor Max Verstappen en Sergio Perez.

Verstappen Great Britain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren heeft de laatste weken gestaag de weg naar voren gevonden en daagt Red Bull en Max Verstappen nu op vrijwel ieder circuit uit. Op zich een opmerkelijke ontwikkeling, want tot de Grand Prix van China in april, leek er toch geen vuiltje aan de lucht voor het team uit Milton Keynes.

"Om heel eerlijk te zijn zaten de andere teams aan het begin van dit seizoen niet zo dichtbij als we hadden verwacht", vertelt de technische directeur van Red Bull, Pierre Waché, aan de Telegraaf. "Maar het lijkt erop dat de ontwikkeling van zeker McLaren, en op bepaalde gebieden ook die van Mercedes, succesvol is geweest."

Nieuwe update in aantocht

De Grand Prix van Spanje leek dan ook een ideaal moment voor de teams om een nieuwe update te introduceren. Een circuit wat de F1-teams tot in de kleinste details kennen en normaal gesproken het begin van het Europese seizoen. Dat deed Red Bull echter niet en ook in Silverstone is er geen significante grote update aanwezig. Wel bracht het team uit Milton Keynes een nieuwe vloer mee naar het Britse circuit.

"McLaren heeft sinds begin mei, in Miami, een gigantische stap voorwaarts gezet. Het klopt dat de anderen dichterbij zijn gekomen en dat wij met updates moeten komen, die ervoor kunnen zorgen dat we weer een voorsprong krijgen",  aldus Waché.

Het team van Max Verstappen heeft wel een nieuwe grote update in de pijpleiding zitten. Die wordt bij het volgende raceweekend, in Boedapest, geïntroduceerd. Dan zal Red Bull dus in Hongarije met een hoop nieuwe onderdelen aan de start staan. 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'