Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull heeft goed nieuws voor Verstappen en Perez in aanloop naar GP Saoedi-Arabië

Max Verstappen en Sergio Perez zullen dit weekend niet meer te maken krijgen met de problemen er in Bahrein voor zorgden dat beide coureurs uitvielen.

In Bahrein eindigde Red Bull met nul punten, doordat beide coureurs in de slotfase uitvielen. De brandstof in de tank bereikte de motor niet meer door een probleem, waardoor de RB18 van Max Verstappen en later die van Sergio Perez uitviel. Op weg naar het nieuwe raceweekend heeft Red Bull echter goed nieuws voor haar coureurs, want de problemen zijn geïdentificeerd en opgelost, zo laat een woordvoerder weten aan RacingNews365 .

Vacuum

Zoals Helmut Marko eerder al liet doorschemeren, bevestigt de woordvoerder dat de brandstofpomp door een vacuüm geen brandstof meer naar de motor kon pompen. Daarbij wordt door het team benadrukt dat de hoeveelheid brandstof in de tank gewoon voldoende was om de race mee uit te rijden. In aanloop naar het nieuwe weekend is er actie ondernomen om herhaling te voorkomen. "We hebben de nodige stappen ondernomen om het probleem op te lossen en daarom verwachten we dit weekend niet meer met vergelijkbare problemen te maken te krijgen", aldus de Oostenrijkse formatie.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'