Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Red Bull heeft hoop voor het dolende Mercedes

Terwijl Red Bull en Ferrari volop in strijd zijn om de eerste overwinningen van het Formule 1-seizoen, loopt Mercedes achter de feiten aan. Het zal volgens teambaas Christian Horner echter een kwestie van tijd zijn voordat ze wél meedoen.

Russell Magnussen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Na acht vrijwel dominante seizoenen heeft Mercedes het voor het eerst sinds 2014 zwaar. De renstal kan niet meedoen om de Grand Prix-overwinningen en moet toekijken hoe Ferrari en Red Bull met elkaar strijden om de hoogste trede van het podium. De Duitse renstal gaf toe dat er 'nog veel werk aan de winkel is' voordat ze voor overwinningen kunnen strijden.

Het gat naar de andere topteams is dan ook groot, waardoor Red Bull en Ferrari zich nog niet al te veel zorgen maken over Mercedes. Toch waarschuwt Christian Horner, teambaas van de Oostenrijkse renstal, dat er altijd rekening moet worden gehouden met de 'nummer 3 van 2022', zo zegt hij tegen onder meer RacingNews365.

"Ik heb geen specifieke gevoelens bij de prestaties van Mercedes, want ik ben natuurlijk gefocust op die van ons. Het is een heel intens gevecht met Ferrari op het moment. Toch heb ik geen twijfel over het feit dat Mercedes op een bepaald moment mee zal doen in dat gevecht. Mijn focus voor nu ligt echter bij ons eigen team."

Red Bull heeft het beter voor elkaar ondanks titelstrijd 2021

Tot aan de allerlaatste race van 2021 waren Mercedes en Red Bull verwikkeld in een intense titelstrijd. Hierdoor hebben deze F1-teams minder tijd gehad voor het ontwikkelen van de 2022-bolide. Toch doet Red Bull mee met het gevecht om de overwinningen, terwijl Mercedes juist terug is gezakt. Horner wil niet teveel prijsgeven over waarom het de Oostenrijkse renstal wél is gelukt competitief te blijven.

"Ik denk dat je wel kan zien dat er grote verschillen zijn qua interpretatie van de reglementen en ik denk dat wij een creatieve oplossing hebben gevonden. Daardoor is er bij ons veel potentie voor de rest van het seizoen, dus om nu al een overwinning te boeken (in Saoedi-Arabië, red.) is fantastisch voor het hele team!"

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull