Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull heeft hoop voor het dolende Mercedes

Terwijl Red Bull en Ferrari volop in strijd zijn om de eerste overwinningen van het Formule 1-seizoen, loopt Mercedes achter de feiten aan. Het zal volgens teambaas Christian Horner echter een kwestie van tijd zijn voordat ze wél meedoen.

Na acht vrijwel dominante seizoenen heeft Mercedes het voor het eerst sinds 2014 zwaar. De renstal kan niet meedoen om de Grand Prix-overwinningen en moet toekijken hoe Ferrari en Red Bull met elkaar strijden om de hoogste trede van het podium. De Duitse renstal gaf toe dat er 'nog veel werk aan de winkel is' voordat ze voor overwinningen kunnen strijden. Het gat naar de andere topteams is dan ook groot, waardoor Red Bull en Ferrari zich nog niet al te veel zorgen maken over Mercedes. Toch waarschuwt Christian Horner, teambaas van de Oostenrijkse renstal, dat er altijd rekening moet worden gehouden met de 'nummer 3 van 2022', zo zegt hij tegen onder meer RacingNews365 . "Ik heb geen specifieke gevoelens bij de prestaties van Mercedes, want ik ben natuurlijk gefocust op die van ons. Het is een heel intens gevecht met Ferrari op het moment. Toch heb ik geen twijfel over het feit dat Mercedes op een bepaald moment mee zal doen in dat gevecht. Mijn focus voor nu ligt echter bij ons eigen team."

Red Bull heeft het beter voor elkaar ondanks titelstrijd 2021

Tot aan de allerlaatste race van 2021 waren Mercedes en Red Bull verwikkeld in een intense titelstrijd. Hierdoor hebben deze F1-teams minder tijd gehad voor het ontwikkelen van de 2022-bolide. Toch doet Red Bull mee met het gevecht om de overwinningen, terwijl Mercedes juist terug is gezakt. Horner wil niet teveel prijsgeven over waarom het de Oostenrijkse renstal wél is gelukt competitief te blijven. "Ik denk dat je wel kan zien dat er grote verschillen zijn qua interpretatie van de reglementen en ik denk dat wij een creatieve oplossing hebben gevonden. Daardoor is er bij ons veel potentie voor de rest van het seizoen, dus om nu al een overwinning te boeken (in Saoedi-Arabië, red.) is fantastisch voor het hele team!"

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"