Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull hekelt 'onbegrijpelijke', 'harde' en 'frustrerende' straf voor Perez

Bij Red Bull snapt men vrij weinig van de straf van Sergio Perez. Vooral de manier waarop is een doorn in het oog van de Oostenrijkse renstal.

Perez Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Sergio Perez is teruggezet van P4 naar P13 in de uitslag van de kwalificatie, nadat hij in Q2 een bocht afsneed. Hier kwamen de stewards echter pas achter toen Q3 al op weg was, ducht mocht hij de sessie afmaken. Uren later werden zijn ronden alsnog geschrapt en zo belandde hij op startplek dertien voor de sprintrace op zaterdag.

De Mexicaan vindt het uitermate teleurstellend, zo laat hij weten. "Het was een lastige dag. De auto ging de ene keer goed en dan weer minder voor mij gedurende de dag en de kwalificatie. Ik wist niet in mijn ritme te komen."

"Het is teleurstellend om P4 te verliezen. De track limits zijn erg streng dit seizoen, maar het is frustrerend dat mijn team niet is verteld dat mijn ronde was geschrapt. Op zaterdag is de sprintrace, waarin we terrein goed kunnen maken. We moeten gefocust blijven en hard pushen om progressie te boeken, zodat we ons op zondag in een goede positie bevinden."

Horner en Marko laken FIA

Teambaas Christian Horner was ook niet te spreken over de straf voor zijn coureur. "De penalty voor Checo was erg hard en men had daar al voor Q3 over moeten oordelen, zodat wij ons al op andere dingen konden gaan richten. Checo gaat zijn best doen op zaterdag vanaf P13 om ons een betere positie te geven voor de race op zondag."

Helmut Marko had tot slot ook geen goed woordje over voor de handelswijze van de FIA en de stewards. "Ik begrijp niet waarom ze niet eerder hebben gereageerd. Ze hebben gewoon alle data! En toen was hij vierde geworden... Vanuit het oogpunt van timing is het onbegrijpelijk."

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje