Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull hekelt 'wanhopige' Wolff en co na legio Mercedes-protesten

Tot twee maal toe ging Mercedes na de GP van Abu Dhabi in protest. Tegen Max Verstappen en tegen de uitslag van de race. Toen die werden afgewezen kondigde het team van Lewis Hamilton nogmaals de intentie om in protest te gaan aan, maar dan tegen het feit dat het protest werd afgewezen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Het slot van het Formule 1-seizoen kreeg een staartje van een paar uur nadat Mercedes in beroep ging. Tot twee maal toe zelfs, maar twee keer ving men bot. Toch besloot Mercedes daarna haar intentie uit te spreken om daar weer tegen in beroep te gaan.

Red Bull-teambaas Christian Horner vertelt dat hij het maar wanhopig vond van Toto Wolff en co dat ze naar de FIA stapten na de race. "Het voelde nogal wanhopig. Wij wilden dit kampioenschap niet aan de groene tafel eindigen."

Horner blij met uitkomst

Nadat de twee protesten uiteindelijk werden afgewezen, barstte het feest bij Red Bull los. Terwijl Mercedes ondertussen aangaf nogmaals in protest te willen gaan tegen de beslissing om een van de eerste protesten af te wijzen.

Horner was in ieder geval blij met de uitkomst van de eerste twee protesten. "Mercedes is een geweldige tegenstander geweest dit jaar. Lewis is een fenomenale coureur geweest. Het heeft zijn momenten gehad. Het is spannend geweest, het is zwaar geweest."

"We zijn echter heel erg blij met de uitkomst. En heel trots op Max Verstappen natuurlijk. Hij heeft een fenomenaal seizoen achter de rug", aldus de teambaas van Red Bull.

Wedstrijdleider maakte de juiste beslissing

Volgens Horner had wedstrijdleider Michael Masi een ondankbare taak. Aan het begin van de race maakte hij weliswaar een fout, maar aan het einde nam hij juist de juiste beslissing.

"We wilden niet bij de stewards eindigen. Er was veel discussie voor de race, maar na de race was het heel anders! Maar wij gaan niet racen met advocaten. Het was beschamend dat het zo eindigde, maar de stewards hebben de juiste beslissing gemaakt", aldus de Red Bull-teambaas.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

12 reacties

x
Breaking Wereldkampioen Verstappen presenteert gouden Formule 1-helm voor 2022