Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

'Red Bull het betere team in de kwalificatie, maar onderschat Mercedes niet'

Het Formule 1-geweld begint bijna. Nog een aantal dagen en de eerste race van het jaar vindt plaats in Bahrein. Genoeg om op vooruit te blikken. Hoe staan Red Bull en Mercedes er voor?

Verstappen bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Drie testdagen in Barcelona en drie testdagen in Bahrein was alles wat de Formule 1-teams kregen voordat het nieuwe seizoen officieel van start gaat in Bahrein. Max Verstappen was uiteindelijk de snelste van de testdagen, al zeggen de rondetijden niet alles. Toch is het een bemoedigend beeld voor de kwalificatie, zo vindt Formule 1-journalist Dieter Rencken.

In de nieuwste Engelstalige podcast van RacingNews365 bekijkt de Formule 1-veteraan de kansen van Red Bull. "Ze hadden natuurlijk de snelste auto van de zes testdagen, wat betekent dat ze beter de kwalificatie ingaan dan de anderen. Op papier beschikken zij zeker over het beste pakket."

Mercedes moet nooit onderschat worden

Terwijl alles bij Red Bull vrijwel vlekkeloos verliep, ging het bij Mercedes wat moeizamer tijdens de testdagen. De W13-bolide lijkt nog steeds veel last te hebben van instabiliteit en porpoising, maar Rencken benadrukt dat de Duitse renstal als geen ander progressie kan boeken. "Ik zou Mercedes nooit uitsluiten", vervolgt hij.

"Natuurlijk, ze hebben wel wat problemen, maar in het verleden hadden ze ook wel eens een auto die als 'diva' werd bestempeld. Uiteindelijk is het ze toen ook gelukt om die diva te temmen. Vorig jaar zieden ze in Barcelona ook dat ze veel problemen hadden, maar in Bahrein waren ze natuurlijk weer goed."

"Laten we dus niet alles onderschatten, ondanks dat ze wat problemen moeten oplossen. Ze hebben enorme sterktes als het om engineering en technische zaken gaat, dus ze zullen ongetwijfeld een oplossing gaan vinden."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"