Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Red Bull het betere team in de kwalificatie, maar onderschat Mercedes niet'

Het Formule 1-geweld begint bijna. Nog een aantal dagen en de eerste race van het jaar vindt plaats in Bahrein. Genoeg om op vooruit te blikken. Hoe staan Red Bull en Mercedes er voor?

Drie testdagen in Barcelona en drie testdagen in Bahrein was alles wat de Formule 1-teams kregen voordat het nieuwe seizoen officieel van start gaat in Bahrein. Max Verstappen was uiteindelijk de snelste van de testdagen, al zeggen de rondetijden niet alles. Toch is het een bemoedigend beeld voor de kwalificatie, zo vindt Formule 1-journalist Dieter Rencken. In de nieuwste Engelstalige podcast van RacingNews365 bekijkt de Formule 1-veteraan de kansen van Red Bull. "Ze hadden natuurlijk de snelste auto van de zes testdagen, wat betekent dat ze beter de kwalificatie ingaan dan de anderen. Op papier beschikken zij zeker over het beste pakket."

Mercedes moet nooit onderschat worden

Terwijl alles bij Red Bull vrijwel vlekkeloos verliep, ging het bij Mercedes wat moeizamer tijdens de testdagen. De W13-bolide lijkt nog steeds veel last te hebben van instabiliteit en porpoising, maar Rencken benadrukt dat de Duitse renstal als geen ander progressie kan boeken. "Ik zou Mercedes nooit uitsluiten", vervolgt hij. "Natuurlijk, ze hebben wel wat problemen, maar in het verleden hadden ze ook wel eens een auto die als 'diva' werd bestempeld. Uiteindelijk is het ze toen ook gelukt om die diva te temmen. Vorig jaar zieden ze in Barcelona ook dat ze veel problemen hadden, maar in Bahrein waren ze natuurlijk weer goed." "Laten we dus niet alles onderschatten, ondanks dat ze wat problemen moeten oplossen. Ze hebben enorme sterktes als het om engineering en technische zaken gaat, dus ze zullen ongetwijfeld een oplossing gaan vinden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi