Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull-hoofdengineer opvallend optimistisch na testdag Verstappen

Het is een goed gebruik je tijdens de wintertestweken in de Formule 1 niet te veel in de kaarten te laten kijken, maar Red Bull lijkt die filosofie na de testdag van Max Verstappen langzaam maar zeker los te laten. Men durft te beweren dat het gewoon goed gaat en dat men ronduit competitief is. Zonder het te proberen!

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen werkte vandaag een compleet andere dag af dan Sergio Perez gisteren (donderdag). Ging het in het geval van de Mexicaan nog puur om het rijden van zoveel mogelijk ronden, op de vrijdag was het voor Max Verstappen en het team zaak om zo veel mogelijk zaken te finetunen. Head of Race Engineering Guillaume Rocquelin legt uit.

"Het was een beetje een start-stop-dag, voor het grootste deel om dat we daar zelf voor kozen", zo begint Rocquelin. Het andere deel werd bepaald door de vele rode vlaggen. "We reden op donderdag veel aan één stuk, dus vandaag ging het vooral om het testen van verschillende zaken. Als gevolg daarvan brachten we wat meer tijd door in de pitbox om veranderingen door te voeren aan de auto. Daarbij begonnen we ook wat meer risico's te nemen."

Over de bevindingen van vandaag is Rocquelin zeer goed te spreken: "We hebben veel data verzameld en ik ben blij met wat we te weten zijn gekomen. We zetten op meerder vlakken stappen en dat is allemaal heel positief."

En daar houdt het positivisme niet op, want Rocquelin is één van de weinige teamleden in de paddock die al voorzichtig iets durft te zeggen over de performance: "We waren aan het einde van de rit behoorlijk competitief en dat zonder dat we daar echt op inzetten."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022