Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-hoofdengineer opvallend optimistisch na testdag Verstappen

Het is een goed gebruik je tijdens de wintertestweken in de Formule 1 niet te veel in de kaarten te laten kijken, maar Red Bull lijkt die filosofie na de testdag van Max Verstappen langzaam maar zeker los te laten. Men durft te beweren dat het gewoon goed gaat en dat men ronduit competitief is. Zonder het te proberen!

Max Verstappen werkte vandaag een compleet andere dag af dan Sergio Perez gisteren (donderdag). Ging het in het geval van de Mexicaan nog puur om het rijden van zoveel mogelijk ronden, op de vrijdag was het voor Max Verstappen en het team zaak om zo veel mogelijk zaken te finetunen. Head of Race Engineering Guillaume Rocquelin legt uit. "Het was een beetje een start-stop-dag, voor het grootste deel om dat we daar zelf voor kozen", zo begint Rocquelin. Het andere deel werd bepaald door de vele rode vlaggen. "We reden op donderdag veel aan één stuk, dus vandaag ging het vooral om het testen van verschillende zaken. Als gevolg daarvan brachten we wat meer tijd door in de pitbox om veranderingen door te voeren aan de auto. Daarbij begonnen we ook wat meer risico's te nemen."

Over de bevindingen van vandaag is Rocquelin zeer goed te spreken: "We hebben veel data verzameld en ik ben blij met wat we te weten zijn gekomen. We zetten op meerder vlakken stappen en dat is allemaal heel positief." En daar houdt het positivisme niet op, want Rocquelin is één van de weinige teamleden in de paddock die al voorzichtig iets durft te zeggen over de performance: "We waren aan het einde van de rit behoorlijk competitief en dat zonder dat we daar echt op inzetten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"