Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull hoopt op achterstand van maximaal halve seconde op Mercedes

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz denkt dat als Red Bull binnen een halve seconde kan blijven van Mercedes, het kans maakt om de Duitse constructeur te verslaan.

Op dit moment is het nog onduidelijk hoe de onderlinge krachtsverhoudingen aan kop van het veld daadwerkelijk liggen. Mercedes lijkt de sterkste partij, iets waar Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz in gesprek met Autosport ook van uit lijkt te gaan. "Als we met Red Bull binnen een halve seconde kunnen blijven van Mercedes, maken we een kans. Dan kunnen met een goed chassis en onze goede coureurs nog het een en ander compenseren." "Geven we een seconde toe dan wordt het gat te groot, maar ik denk dat zowel Red Bull als Ferrari dichterbij is gekomen aan Mercedes."

Mateschitz krijgt bijval van één van zijn stercoureurs, Max Verstappen. De Nederlander hoopt opnieuw een stap richting Mercedes te zetten: "Aan het eind van vorig seizoen kwamen we steeds dichterbij en ik hoop dat we die trend over de winter door hebben kunnen trekken." "Mercedes zal nog steeds het te kloppen team zijn, maar als we hier in Melbourne binnen die halve seconde kunnen blijven, moeten we op enkele circuits in staat worden geacht mee te vechten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"