Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Red Bull houdt belangrijke test als back-up plan voor Perez'

Liam Lawson kwam onlangs in actie met de Red Bull-bolide van Max Verstappen. Op het circuit van Silverstone kwam naast Lawson echter ook Verstappen zelf in actie. Net na de Grand Prix van België voert Lawson wederom een test uit, maar interessant genoeg zal hij wederom niet de enige coureur zijn die in actie komt op het befaamde circuit van Imola.

Lawson Tsunoda Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na de Grand Prix van Groot-Brittannië kreeg Liam Lawson de kans om zich te bewijzen in de Red Bull-bolide van Max Verstappen. Veel tijd was er echter niet voor de Nieuw-Zeelander om te laten zien wat hij in zich heeft, aangezien het 'slechts' om een filmdag ging. Daarin mag er maximaal 200 kilometer worden afgelegd. Daarnaast moest Lawson de bolide ook nog even aan Verstappen laten. De Nederlander reed namelijk ook een paar snelle ronden om zodoende een 'benchmark' neer te zetten.

Logischerwijs was Verstappen sneller dan Lawson, ondanks dat hij maar kort in actie kwam. Lawson bleef wél binnen een paar tienden van de drievoudig wereldkampioen en lijkt het daarmee redelijk te hebben gedaan. Het blijft namelijk lastig om twee coureurs op zo'n korte afstand te vergelijken. In de hedendaagse Formule 1 is het grote verschil vooral qua racepace terug te zien, waar het bandenmanagement het verschil maakt. Tegelijkertijd heeft Sergio Perez het op dit moment lastig met de pace in de kwalificatie en dus is het interessant voor Red Bull om te zien hoe een andere coureur het doet over één snelle ronde. 

Nieuwe test

Eerder werd al bekend dat Lawson snel weer een F1-bolide gaat testen. Ditmaal gaat het om de AlphaTauri-bolide van 2022 op het circuit van Imola. Deze test zal plaatsvinden op woensdag 31 juli. Het interessante van deze testdag is echter dat niet alleen Lawson, maar ook Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo in actie zullen komen. Tot nu toe wordt in de paddock gezegd dat Tsunoda en Ricciardo alleen een filmdag zullen afwerken, maar RacingNews365 heeft begrepen dat Ricciardo ook zal uitkomen in een AlphaTauri-bolide uit 2022. 

Lawson rijdt op woensdag 31 juli ook in die bolide en zo kunnen beide coureurs met elkaar vergeleken worden. Ondanks dat het niet zeker is dat Red Bull Perez opzij gaat schuiven, geeft het het team wel een unieke kans om te kijken wie klaar zou zijn om het stoeltje over te nemen. Tot nu toe lijkt Red Bull Racing echter nog alle vertrouwen te hebben in Perez en hoopt men op een goed resultaat voor de Mexicaan in België. Na de sterke race van Perez in Hongarije heeft men binnen Red Bull weer wat meer vertrouwen gekregen dat Perez nog altijd de juiste coureur is voor het team. 

Overigens zal ook Yuki Tsunoda in actie komen tijdens de testdagen. De Japanner zal echter alleen een filmdag afwerken en dus uitkomen in de huidige VCARB-bolide. Daarmee lijkt Tsunoda in ieder geval niet mee te worden genomen als mogelijke vervanger van Perez, ondanks dat zijn resultaten dit jaar uitstekend zijn. Wellicht speelt het ook een rol dat Tsunoda in de toekomst nog altijd met Honda naar Aston Martin zou kunnen vertrekken. Daarom wil Red Bull de Japanse coureur wellicht ook niet de kans geven bij de hoofdmacht. 

De strijd op Imola lijkt dan ook vooral te gaan tussen Lawson en Ricciardo. Een interessante strijd, zeker als Perez uiteindelijk niet wordt vervangen. Is er dan een kans dat Lawson alsnog het zitje van Ricciardo overneemt, zoals de geruchten eerder suggereerden? Of kijkt men al naar 2025? Lawson zal in ieder geval duidelijkheid willen hebben van Red Bull wat betreft zijn toekomst. Ook andere F1-teams hebben namelijk interesse getoond in Lawson. Feit is in ieder geval dat er een 'shoot-out' plaats zal vinden en dat Red Bull Racing zeer geïnteresseerd is in de data van deze VCARB-test. 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld