© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: Installatie nieuwe MGU-K Renault is nachtmerrie

01 aug. 2018 14:21 Ruud Dimmers 14 reacties
Het is nog onduidelijk of Red Bull de nieuwe versie van de MGU-K van Renault gaat gebruiken. Het kritische onderdeel ging in Hongarije kapot bij Max Verstappen, maar de implementatie van de nieuwe versie is een uitdaging.

Al het hele jaar zijn er problemen met de MGU-K van Renault. De versie 1 werd na de GP van Frankrijk door Renault vervangen door een betere en lichtere versie. Versie 2 is 2,5 kilo lichter en heeft minder kans op oververhitting. Motorleverancier Renault heeft deze versie beschikbaar voor alle teams, maar Red Bull gebruikt desondanks nog altijd de eerste versie.

Teambaas Horner legt uit waarom: "De installatie van de nieuwe MGU-K is een nachtmerrie. Het gewicht speelt voor ons geen rol, we zitten al ruim onder de gewichtslimiet."

Motorleverancier Renault raadt Red Bull aan om bij de GP van België het nieuwe onderdeel te gebruiken. Iets wat het andere klantenteam van McLaren zeker gaat doen. Mocht Red Bull het onderdeel vervangen dan volgt er voor Max Verstappen een gridstraf van tien plaatsen tijdens zijn thuisrace.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen