Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2019

"Red Bull is in F1 2019 een goede allrounder"

De manier waarop de Formule 1-auto's presteren in de officiële F1-game, moet kunnen overeenkomen met de echte wereld. Dat brengt voor ontwikkelaar Codemasters een interessante afweging met zich mee wat betreft Red Bull.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Codemasters

"Elke auto heeft unieke aerodynamica, unieke wielophanging en z'n eigen aandrijflijn. We werken er altijd hard aan om ervoor te zogen dat die eigenschappen ook virtueel aanwezig zijn", legt Lee Mather, creative director van de F1-games bij Codemasters, uit in gesprek met RacingNews365.

Mather noem daarbij graag een voorbeeld uit het recente verleden: "Red Bull is qua aerodynamica altijd sterk geweest, vooral als we het hebben over de seizoenen vanaf 2010. Dus zorgden we dan ook steeds dat de virtuele auto's zeer stabiel waren in het rijgedrag. En dat betekent ook dat de laatste jaren de Red Buls in de game minder sterk waren op het gebied van motorvermogen."

Dit Formule 1-seizoen is lastiger te zeggen waar het aan schort bij het team van Max Verstappen en Pierre Gasly. De Honda-motor toont zich namelijk betrouwbaar maar mist vermogen ten opzichte van Ferrari en Mercedes, maar ook het chassis lijkt niet de allerbeste van het veld te zijn. Wat betekent dat voor de game F1 2019?

Mather, glimlachend: "Laten we zeggen dat de auto in de nieuwe editie een goede allrounder is. De power unit is eigenlijk best wel heel behoorlijk. Al met al is het een prima auto."

Naast de échte Formule 1-auto's komt in F1 2019 ook een '2019-spec'-auto, gebouwd door de F1 zelf volgens de huidige reglementen. Deze is vooral bedoeld voor wie met een eigen kleurstelling op de bolide achter het virtuele racestuur wil kruipen.

Breaking Ferrari snoert Verstappen de mond: "Geen boodschap aan 22-jarige"