Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

"Red Bull is vleugellam zonder het machtige Mercedes"

Toen duidelijk werd dat Ferrari en de FIA tot een schikking waren gekomen na het onderzoek naar illegale praktijken met de brandstoftoevoer, kookten de concurrerende teams van woede, met Mercedes voorop. Dat team trok echter de keutel in, waardoor nu Red Bull de kartrekker is geworden: "Geen gunstige ontwikkeling."

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Aan het woord is voormalig McLaren-werknemer en Formule 1-verslaggever Marc Priestley. Hij laat in een vlog zijn licht schijnen over de huidige thema's die spelen in de Formule 1, waaronder het hele Ferrari/FIA-debacle.

"Het wordt interessant om te zien wat voor een vervolg dat verhaal krijgt. Mercedes trok natuurlijk de keutel in (het team zou van hogerhand te horen hebben gekregen dat het not done is om als grote autofabrikanten onderling elkaar de tent uit te vechten, red.), dat terwijl dat team in eerste instantie juist het felst van leer trok."

"Mercedes vocht wanhopig voor gerechtigheid en wilde antwoorden, maar nu zijn er nog maar zes niet Ferrari-aangedreven teams die de strijd aangaan. Red Bull heeft aangegeven de kartrekkersrol van Mercedes over te nemen, maar zonder de macht Mercedes mist Red Bull slagkracht."

FIA-president Jean Todt vertelde onlangs dat de FIA graag openheid van zaken wil geven, maar dat ze daarvoor geen toestemming krijgen van Ferrari. Priestley maakt korte metten met dat verhaal: "De enige reden waarom Ferrari zich zo kan opstellen, is omdat dat als zodanig in die schikking is opgenomen."

10 reacties