Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull kaapt opnieuw een belangrijke naam weg bij Mercedes

Mercedes wordt langzaam maar zeker leeggeplukt door Red Bull als het aankomt op personeel dat bezig is met de motor. Een nieuwe grote naam heeft de overstap nu gemaakt.

SI202101230093 news
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull

Vanaf 2026 zullen er nieuwe motorreglementen ingaan in de Formule 1 en Red Bull wil met haar eigen opgezette Red Bull Powertrains de motor gaan produceren, al dan niet tezamen met autofabrikant Porsche, met wie er wordt onderhandeld over een samenwerking. Aan gekwalificeerd personeel in ieder geval geen gebrek, want het team uit Milton Keynes heeft opnieuw een grote naam aangetrokken.

Phil Prew maakt namelijk de overstap van Mercedes naar Red Bull, waar hij aan de motoren zal gaan werken. De Brit, wiens naam bij het grote publiek misschien minder bekend is, is al jarenlang een belangrijke naam bij het Mercedes-motorenproject en heeft al een lange en succesvolle loopbaan in de Formule 1-wereld.

Hij werkte in een ver verleden zelfs al samen met Red Bull-topontwerper Adrian Newey bij McLaren. Van 1997 tot en met 2016 fungeerde hij als race-engineer van onder andere David Coulthard, Lewis Hamilton en Sergio Perez bij het team uit Woking, alvorens hij als Chief Engineer aan de slag ging in de motorfabriek van Mercedes.

			© XPBimages
	© XPBimages

Snel de eerste Red Bull-motor

Het ambitieuze Red Bull heeft sinds het haar plannen begin 2021 bekend maakte links en rechts grote en minder grote namen weggeplukt bij de concurrentie. Vooral Mercedes is daar de dupe van, aangezien haar fabriek slechts op 45 minuten rijden ligt van de Red Bull-campus in Milton Keynes. De andere motorleveranciers, Renault en Ferrari, zijn gevestigd in Frankrijk en Italië.

Inmiddels is het Red Bull-motorproject al in volle gang. "We hebben meer nieuwe mensen aangetrokken en alles krijgt inmiddels echt vorm. De eerste motor wordt al heel snel opgestart. Het is een steile leercurve geweest, maar we hebben wel fenomenale talenten aan weten te trekken", zo was Horner afgelopen weekend enthousiast.

Belangrijke factor in succes Mercedes

Horner is verheugd dat hij wereldkundig kan maken dat Prew de overstap heeft gemaakt naar Red Bull en mee zal werken aan het motorproject. Welke rol hij precies krijgt, laat Horner nog in het midden.

"Ik vind het geweldig dat Phil bij het team komt. Hij heeft een fenomenaal cv en is een belangrijke factor geweest in de recente successen van Mercedes."

"Het toont maar weer eens aan hoe we dit project aan willen pakken. We hebben de beste mensen in de business verzameld en het is fantastisch om te zien dat alles samen en tot leven komt."

"Phil voegt zich bij een talentvolle groep die we al hebben verzameld. We willen gewoon de beste mensen hebben voor de toekomst. Adrian kent hem al van heel ver terug, dus ik heb natuurlijk om zijn mening gevraagd!"

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen