Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull kiest in de zomer tussen Renault en Honda voor motor 2019

Het Formule 1 team van Red Bull laat nog niets los over de motorkeuze van 2019. Het team van Max Verstappen laat weten aan het eind van de zomer een keuze te maken tussen Renault en Honda.

De Formule 1 teams moeten eind mei een verwachting doorgeven met welke motor ze rijden in 2019, maar Red Bull stelt deze keuze uit. De prestaties van de Renault-motor vielen erg tegen de laatste jaren en de Oostenrijkse renstal wil daarom kijken naar de resultaten van de Honda-motor die in de Toro Rosso ligt. "We moeten in mei een indicatie aan de FIA geven met welke motoren wij volgend jaar denken te gaan rijden," vertelt Teambaas Christian Horner het Spaanse El Confidencial. "Maar dat betekent niet dat je dan al een besluit moet hebben genomen. Aan het eind van de zomer beslissen we. Dat is een meer realistische timing."

Ondanks de vele problemen die Honda had bij McLaren, ging Toro Rosso in zee met de Japanse motorleverancier voor 2018. Als de resultaten goed zijn dit seizoen, dan zal Red Bull in 2019 hoogstwaarschijnlijk met Honda-motoren rijden. "Indien we motorvermogen missen, dan zullen we proberen om dat met de auto te compenseren. We gaan zien hoe het loopt," aldus Horner. Honda heeft een fantastische start als partner van Toro Rosso gehad met maar liefst 822 rondjes in 8 testdagen in Barcelona. Red Bull gaat het dochterteam goed in de gaten houden: "Wij verkeren in een goede positie om hun progressie gedurende de eerste seizoenshelft in de gaten te houden. We zullen hun ontwikkeling met meer dan gemiddelde belangstelling volgen."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China