© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull kiest in de zomer tussen Renault en Honda voor motor 2019

12 mrt. 2018 12:26 Koen Bakker 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull laat nog niets los over de motorkeuze van 2019. Het team van Max Verstappen laat weten aan het eind van de zomer een keuze te maken tussen Renault en Honda.

Red Bull neemt de tijd voor keuze motorleverancier

De Formule 1 teams moeten eind mei een verwachting doorgeven met welke motor ze rijden in 2019, maar Red Bull stelt deze keuze uit. De prestaties van de Renault-motor vielen erg tegen de laatste jaren en de Oostenrijkse renstal wil daarom kijken naar de resultaten van de Honda-motor die in de Toro Rosso ligt. 

"We moeten in mei een indicatie aan de FIA geven met welke motoren wij volgend jaar denken te gaan rijden," vertelt Teambaas Christian Horner het Spaanse El Confidencial. 

"Maar dat betekent niet dat je dan al een besluit moet hebben genomen. Aan het eind van de zomer beslissen we. Dat is een meer realistische timing."

Ondanks de vele problemen die Honda had bij McLaren, ging Toro Rosso in zee met de Japanse motorleverancier voor 2018. Als de resultaten goed zijn dit seizoen, dan zal Red Bull in 2019 hoogstwaarschijnlijk met Honda-motoren rijden.

"Indien we motorvermogen missen, dan zullen we proberen om dat met de auto te compenseren. We gaan zien hoe het loopt," aldus Horner.

Honda heeft een fantastische start als partner van Toro Rosso gehad met maar liefst 822 rondjes in 8 testdagen in Barcelona. Red Bull gaat het dochterteam goed in de gaten houden: "Wij verkeren in een goede positie om hun progressie gedurende de eerste seizoenshelft in de gaten te houden. We zullen hun ontwikkeling met meer dan gemiddelde belangstelling volgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen