Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Red Bull komt al snel met nieuwe updates voor RB20 Verstappen

Met de Red Bull RB19 was de Oostenrijkse renstal het dominantste team in de Formule 1 ooit, maar toch besloot Red Bull het roer om te gooien in de winter. De technisch directeur van het team, Pierre Wache, geeft aan dat Red Bull snel met updates komt, maar ziet ook interessante updates bij de concurrentie.

Pierre Wache Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met de RB19 won Red Bull maar liefst 21 van de 22 races in 2023, alleen Carlos Sainz wist tijdens de Grand Prix van Singapore het Oostenrijkse team van een overwinning af te houden. Dan zou je kunnen denken dat Red Bull die auto verder doorontwikkeld, maar meesterontwerper Adrian Newey en technisch directeur Pierre Wache hebben voor een andere richting gekozen met de RB20.

De auto zag er tijdens de wintertests al zeer stabiel uit en daar komen al snel nieuwe updates bij. "We zullen na een paar races met een update komen en aan het begin van het Europese seizoen komt er nog wat aan", zo legt Wache uit aan Motorsport.com.

De Fransman ziet dat de concurrentie wat van de eerdere auto's van Red Bull heeft overgenomen. "Ik weet niet of ze begrepen wat wij deden, maar ik denk dat ze het op de een of andere manier begrepen hebben van wat ik zag in de ontwikkeling van hun auto's" vertelt het Red Bull-kopstuk aan Autosport. "Maar ze hebben hun eigen weg gevonden in de manier waarop ze een concept ontwikkelingen op basis van bepaalde problemen die ze tegen zijn gekomen."

"Misschien hebben ze andere dingen gevonden die heel interessant kunnen zijn", zo vervolgt de Fransman. "Zoals de drieënhalve flap op de voorvleugel bij Mercedes. Het is interessant om dat te laten werken door meer outwash te hebben. Ze hebben dus een ander pad gevonden. Ik weet niet zeker of ze precies weten wat we hebben gedaan, want als je alleen maar kopieert zonder het te begrijpen, is het voor mij nutteloos. Maar alle concurrenten in de Formule 1 volgen een pad waar zij hun voordeel mee kunnen doen."

En hoe zal het verschil tussen Red Bull en de concurrentie zich hebben ontwikkeld over de winter? "Ik hoop dat het gat groter wordt, maar ik weet het niet. Ik hoop eerst dat we een auto hebben die goed kan presteren en dan zien we wel waar iedereen staat. Maar om eerlijk te zijn, als ik de pace van de longruns van Ferrari zie, waren zij erg snel. Dus ik weet het eerlijk gezegd niet", zo sluit Wache af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China