Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull komt met bijzonder argument tegen komst nieuw F1-team

De mogelijke komst van een nieuw Formule 1-team speelt inmiddels al ruim een jaar. Teambazen Christian Horner en Toto Wolff zien nog wel wat haken en ogen bij de toetreding van een elfde team. Vooral de Red Bull-teambaas komt met een bijzonder argument tegen de komst van een nieuw Formule 1-team.

Horner Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Vorig jaar kondigde Michael Andretti van de bekende Amerikaanse racefamilie al aan plannen te hebben om met het merk Andretti de Formule 1 te betreden. Een kleine twee weken geleden liet een ander potentieel nieuw Formule 1-team van zich horen: LKY SUNZ. De deadline voor het indienen van een inschrijving is 15 mei. Mercedes-teambaas Toto Wolff is redelijk positief, maar benadrukt dat de keuze niet aan hen is.

"Er wordt wel om onze mening gevraagd, maar we hebben er niets over te zeggen"

"We hebben er niets over te zeggen. Er wordt wel om onze mening gevraagd, maar we zijn geen onderdeel van het besluit. We hebben duidelijk gemaakt dat het heel moeilijk is om in de Formule 1 te presteren", aldus de Oostenrijker tegen de pers, waaronder RacingNews365.

"Het heeft voor velen van ons jaren geduurd om te komen waar we nu zijn. We zijn daarbij ook door donkere tijden gegaan. Daarom denk ik dat het handig is voor de sport als een nieuw team ook echt iets nieuws aan de show, bijvoorbeeld om het bereik te vergroten. Er zijn vele miljoenen dollars aan investeringen mee gemoeid."

"Ik denk dat we allemaal een open vizier moeten hebben en moeten denken: 'hoe kunnen we helpen om dit mogelijk te maken?' Maar nogmaals, wij zijn geen onderdeel van deze beslissing. Ik hoop dat als er een nieuw team komt dat zij dat wat we nu in handen hebben naar een hoger niveau kunnen tillen."

"Kijk eens naar de pitstraat"

Red Bull-teambaas Christian Horner is sceptischer: "De problemen die we hiermee hebben zijn dezelfde als die van twaalf maanden geleden. De grote vraag blijft: wie betaalt hiervoor? Als een nieuw team ten koste gaat van de inkomsten van de huidige tien teams, dan gooien we onze eigen ruiten in. Wie zou dat nou doen? De grote vraag is dus of Liberty bereid is om voor een elfde team te betalen en is de FIA bereid om de kosten te verlagen zodat dit mogelijk gemaakt kan worden?"

De Red Bull-teambaas heeft een opmerkelijk argument waarom een elfde team geen goed idee zou zijn: "Los van het financiële aspect, kijk eens naar de pitstraat in bijvoorbeeld Monaco en Zandvoort. Zou hier een elfde team tussen passen? Ook operationeel gezien; waar zetten we die extra motorhomes neer? Waar gaan de trucks naartoe? Ik denk dat het heel moeilijk is om hier ruimte voor te maken als we kijken hoe de sport inmiddels ontwikkeld is."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein