Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull komt met statement over 'Red Bull-kopie' van Aston Martin

De AMR22 is dit weekend in een nieuw jasje gestoken. De geüpdatete bolide heeft echter veel weg van de RB18. Dusdanig veel dat Red Bull zich geneigd voelt om met een statement te komen.

Stroll Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Aston Martin is in Barcelona aan het weekend begonnen met een geüpdatete bolide. De nieuwe versie van de wagen van Lance Stroll en Sebastian Vettel lijkt echter verdacht veel op de huidige Red Bull. Het zorgt voor gefronste wenkbrauwen in de Formule 1-paddock.

Red Bull komt met een statement

Natuurlijk viel het ook Red Bull zelf op en het team van Max Verstappen en Sergio Perez zag zich genoodzaakt om met een statement te komen, nadat er in de paddock al geroddeld werd over de 'groene Red Bull'. Het team uit Milton Keynes, dat afgelopen winter wat personeel zag vertrekken naar Aston Martin, hoopt dat er geen intellectueel eigendom is meegenomen door het personeel. De FIA liet eerder weten dat ze bij Aston Martin geen dingen zien die niet door de beugel kunnen. Red Bull reageert daar op haar beurt weer op.

"Red Bull Racing heeft met grote belangstelling kennis genomen van het statement van de FIA. Alhoewel imitatie de mooiste vorm van vleierij is, hoort elke reproductie van een ontwerp uiteraard te voldoen aan de regels van de FIA als het aankomt op 'Reverse Engineering'. Mocht er echter een overdracht van ons intellectueel eigendom hebben plaatsgevonden, dan zou dat duidelijk een overtreding van de regels en een ernstig probleem zijn", zo luist het statement van de Oostenrijkse renstal.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez