Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull-kopstuk blikt terug op hoogtepunt carrière bij overwinning Verstappen

Hannah Schmitz, de hoofdstrateeg van Red Bull, geeft een unieke kijk achter de schermen bij het Formule 1-team. Schmitz is hoofdverantwoordelijk voor de belangrijke beslissingen die Red Bull moet maken tijdens de race.

Gasly Verstappen Brazilie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Aan de pitmuur maar Hannah Schmitz de cruciale beslissingen voor de strategie van Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez. Zo was Schmitz verantwoordelijk voor de winnende strategie tijdens de GP van Monaco, waarbij Perez ondanks een één-twee-start van Ferrari de race won. In gesprek met haar werkgever Red Bull legt ze uit hoe zenuwslopend de momenten nog altijd zijn. "Het is ontzettend spannend", zo trapt ze af.

"Je zit op het puntje van je stoel als je die beslissing in een fractie van een seconde hebt moeten maken. Daarna heb je zo'n twintig seconden waarbij je moet wachten om te kijken of jouw keuze de juiste was. Dat klinkt niet heel lang, maar in een race voelt het als een eeuwigheid", aldus de hoofdstrateeg.

Tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2019 mocht Schmitz naar het podium om de constructeurstrofee op te halen voor Red Bull. Verstappen won de race na een driestopper, wat haar keuze was. Hiervoor moest de Nederlander de leiding opgeven. "Het was een ontzettend speciaal moment en het hoogtepunt van mijn carrière."

"Ik was net weer aan het werk na de geboorte van mijn eerste kind, dus het was iets heel groots voor mij. Ik kon bewijzen dat ik het werk nog steeds aankon. Een geweldige ervaring."

Red Bull-strateeg hoopt op meer diversiteit in de F1

Schmitz legt uit dat het als vrouw wat lastiger is binnen de Formule 1 en wil graag een voorbeeld zijn voor meer diversiteit binnen de koningsklasse. "Ik denk dat veel mensen misschien niet gelijk het vertrouwen in je hebben dat je het aankan. Als een strateeg moet je mensen altijd vertellen wat ze moeten doen en ze moeten naar je luisteren. Je moet dat vertrouwen opbouwen en als vrouw was dat helaas wat moeilijker."

"Nu heb ik dat respect echter en hoop ik dat andere jonge vrouwen die de sport in willen, nu zien dat het kan. Omarm het en we zullen meer diversiteit zien", zo sluit ze af.

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17