Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull krijgt opvallend advies: "Dan moet je afscheid nemen van Perez"

Volgens Ralf Schumacher is het misschien maar beter om in de toekomst een andere coureur in het Red Bull-stoeltje naast Max Verstappen te zetten. Hij legt uit waarom.

Perez win Baku sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ralf Schumacher zag een sterke Sergio Perez tijdens het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan. Alhoewel de Mexicaan de betere van de twee was in Bakoe, gelooft de Duitser er niet in dat Checo dat een heel seizoen lang kan volhouden.

"Sergio reed een sterk weekend in Azerbeidzjan. Hij heeft de potentie om zo nu en dan sneller te zijn dan Max Verstappen, maar kijkend naar de strijd om de wereldtitel denk ik niet dat hij de consistentie heeft die Verstappen wel heeft."

"Perez maakt bovendien fouten onder druk als hij niet blij is met de wagen. Verstappen doet dat niet, dus ik denk dat Max over een seizoen gezien de beste coureur zal zijn", zo schrijft hij in zijn column voor het Duitse Sky Sport.

Afscheid nemen

De broer van Michael Schumacher merkt bovendien dat het niet lekker botert tussen Verstappen en Perez. Hij denkt dan ook dat het misschien beter is om afscheid te nemen van Checo. "De geruchten in de paddock over de toekomst van Perez komen al op gang."

"Red Bull heeft twee opties: Yuki Tsunoda of Daniel Ricciardo, die er nog steeds rondloopt. Er komen bovendien ook genoeg coureurs 'op de markt'. Als het niet botert, dan is het logisch om afscheid te nemen van Perez. Als je het van dichtbij bekijkt, dan kan je ook zien dat de twee teamgenoten niet goed met elkaar op kunnen schieten."

"Als een team over coureurs beschikt die niet met elkaar overweg kunnen, dan is dat uiteindelijk een nadeel", aldus de voormalig F1-coureur.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'