Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Red Bull laat Ferrari en Mercedes in de kou staan met verrassende move'

Red Bull maakt geen vrienden bij Ferrari en Mercedes. De Oostenrijkse formatie rond Max Verstappen gaat naar verluidt op de barricade voor zusterteam AlphaTauri, ten koste van de twee rivaliserende topteams.

Verstappen Hamilton Brazilie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het mag geen geheim heten dat er momenteel volop wordt gesproken over het verlagen van het aankomende budgetplafond in de Formule 1. Die was oorspronkelijk vastgesteld op 175 miljoen dollar, inmiddels lijkt 145 miljoen haalbaar, iets wat Ferrari naar verluidt schoorvoetend als ondergrens zou kunnen accepteren.

De merendeel van de teams pleit echter voor een verdere verlaging naar 130 miljoen dollar en indien mogelijk zelfs nog lager. Een stemming daarover is onafwendbaar en om dat plan aan te nemen is geen unaniem akkoord meer nodig van de teams, maar 'slechts' een meerderheid, zo besloot de FIA onlangs.

Oftewel, zes teams moeten vóór de verdere verlaging stemmen om tot een akkoord te komen. Tot voor kort werd aangenomen dat dat lastig zou zijn, aangezien de drie topteams tegen zouden stemmen, waarbij Racing Point en AlphaTauri vriendelijk, doch dringend werden verzocht met hun broodheren mee te stemmen, zo werd aangenomen: 5-5.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport zou AlphaTauri echter de vrijheid hebben gegeven om op te komen voor haar eigen belangen, waarmee het waarschijnlijk is dat het zusterteam overstapt naar het kamp van de ja-stemmers: 6-4. Natuurlijk schiet Red Bull zichzelf daarmee ook in de voet, maar zet het vooral Ferrari een hak, terwijl Mercedes zich sowieso wat wispelturig toonde in wat het als ondergrens zou accepteren.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje