Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Red Bull laat Lawson in onzekerheid voor nieuw contract

Liam Lawson krijgt tijdens de laatste zes races de kans om zich te bewijzen bij Visa Cash App RB. Toch is de Nieuw-Zeelander nog allerminst zeker van een stoeltje voor komend jaar, zo vertelt Lawson zelf.

Lawson FP3 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten mag Liam Lawson zich officieel Formule 1-coureur noemen. Na vijf invalbeurten in 2023, krijgt de Nieuw-Zeelander nu écht de kans om zich te bewijzen. Toch is het nog allerminst zeker dat Lawson ook in 2025 op de grid staat. Het stoeltje naast Yuki Tsunoda bij Visa Cash App RB is nog vrij voor komend jaar, maar het is nog niet zeker of Lawson die plek gaat invullen.

Dat gegeven kan Lawson zelf ook bevestigen. In gesprek met NZ Herald antwoordt Lawson op de vraag of hij inderdaad nog niets weet over komend jaar: "Ja, dat klopt. Ik heb tot het einde van dit jaar, dus op dit moment is het puur voor deze zes races."

Toch is het volgens Lawson erg duidelijk wat hij moet doen: "Ik moet presteren, heel simpel gezegd. Ik moet mijn best doen en laten zien dat ik thuis hoor in de Formule 1. Een beetje hetzelfde doen als wat ik vorig jaar heb gedaan, want die prestaties hebben ervoor gezorgd dat ik nu deze kans krijg. Dus ik moet genoeg doen om te laten zien dat ik de beste kandidaat voor dat stoeltje ben."

Volgens Lawson hebben de vele testdagen, zoals recent in Silverstone, niet bijgedragen aan deze beslissing van Red Bull: "Nee, dat waren allemaal evaluatiedagen, die er meer op gericht waren om mij onder druk te zetten. Een beetje vergelijkbaar met vorig jaar, dus gewoon in de auto gegooid worden en gaan. Daarmee wilden ze zien of ik hetzelfde kon als toen, dus het waren zeker meer evaluatiedagen."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"