Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull licht tipje van de sluier op over nieuwe bolide

Tijdens de launch van de nieuwe Red Bull-bolide kregen de fans op de livery na maar weinig te zien. Teambaas Christian Horner licht nu toch een tipje van de sluier op over de RB19.

Van vrijwel alle Formule 1-teams hebben we de nieuwe auto voor het komende seizoen gezien, maar Red Bull speelt nog even geen open kaart. Tijdens de launch werd eigenlijk alleen de livery gedeeld met de fans van de Oostenrijkse renstal. Op beelden moeten we dus nog even wachten, maar teambaas Christian Horner wil al wel het een en ander kwijt over de RB19. De teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez bevestigt dat de RB19 op haar voorganger gaat lijken, maar dat er op bepaalde vlakken genoeg is aangepast. "Het is een evolutie, want bepaalde delen van de reglementen zijn hetzelfde gebleven", laat hij optekenen bij Auto, Motor und Sport . "Natuurlijk zijn de regels omtrent de vloer wel veranderd. Dat wordt een klap voor alle teams wat betreft de downforce." Horner baalt duidelijk van de veranderde regels bij de vloer. De nieuwe reglementen werden doorgevoerd nadat meerdere teams, waaronder Mercedes, klaagden over porpoising. "Het blijft een beetje raar, want er werd ontzettend veel gepusht om het allemaal te veranderen", zo vervolgt Horner. "En we zagen veranderingen in Spa-Francorchamps vorig jaar, maar aan het einde van het jaar was er vrijwel geen porpoising meer." "Mijn argument destijds was nog dat het misschien wel opgelost wordt en dat is ook gebeurd. We hebben met z'n allen dus heel wat kosten gemaakt voor een grote reglementswijziging, terwijl het misschien niet eens nodig was."

Terug naar de RB19

Horner legt uit dat de Red Bull-bolide enigszins vertrouwd zal zijn voor de fans, dit gezien de gelijkenissen met de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar domineerde. "Je ziet dat ze familie zijn van elkaar, want de RB18 was ook een geweldige auto. Het is dan logisch om op deze filosofie verder te bouwen voor de RB19." Toch verandert er volgens Horner genoeg, ook gedurende het nieuwe Formule 1-seizoen. "De reglementen zijn een jaar geleden ingegaan en dus vrij jong, dus ik weet zeker dat er nog veel meer evoluties aankomen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje