Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull-lof voor fenomenale Verstappen: "Iedereen was onder de druk bezweken"

Dat Max Verstappen de Grand Prix van Nederland heeft gewonnen, zal niemand zijn ontgaan. Hoeveel druk er echter op hem stond achter de schermen, dat benadrukt teambaas Christian Horner nog maar eens.

Verstappen Zandvoort win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voor meer dan 100.000 toeschouwers, waarvan het overgrote deel gekleurd in oranje, won Max Verstappen voor de derde keer op rij de Grand Prix van Nederland. Met negen overwinningen op rij lijkt het bijna makkelijk te worden, maar winnen voor je thuispubliek blijft een zeer lastige prestatie, zo legt Red Bull-teambaas Christian Horner uit. Weinig anderen hadden het kunstje van Verstappen na kunnen doen.

De sfeer en daarmee de druk voelde de Nederlander wel degelijk, zo legt Horner uit aan de aanwezige media, waaronder RacingNews365. "Je moet een robot zijn om dat niet te voelen. Je ziet 100.000 Nederlandse mannen en vrouwen het volkslied zingen. Een groot moment voor hem", zo begint de Britse teambaas.

"Hij krijgt bezoek van het Koninklijk Huis vlak voordat hij de auto instapt en de verwachtingen zijn torenhoog. Dat móét je wel voelen."

Rust en kalmte bij Verstappen

Een thuisrace verrijden, vooral als wereldkampioen, valt niet mee. "De aandacht bleef maar groeien bij hem, maar hij raakte dit weekend niet overwerkt", zo looft Horner zijn Nederlandse coureur. "Hij pakte het aan als een normale Grand Prix. In de paddock bleef hij gewoon in zijn motorhome en zag hij het als een normaal weekend."

"Daarnaast waren er een aantal momenten in het weekend die me echt opvielen. Zijn eerste ronde in Q1, toen hij in de eerste bocht eraf ging en zich daarna verremde in de tweede ronde, bijvoorbeeld. Er kwamen ondertussen donkere wolken aan... Vrijwel iedereen was onder de druk bezweken op dit soort momenten."

"En hij moest alles daarna weer opnieuw ervaren. Vanuit de pitstraat, langs de auto's, door de paddock en hoe hij dat deed en omging met de druk, kan bijna niemand hem nadoen. Hij was fenomenaal", aldus Horner.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami