Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull looft Perez: "Zijn beste F1-race ooit"

Red Bull-teambaas Christian Horner is lovend over de racekunsten van Sergio Perez in Saoedi-Arabië. De Mexicaan veroverde poleposition en won de race, iets dat zeer goed is ontvangen bij het Formule 1-team.

Nadat Max Verstappen de seizoensopener in Bahrein op zijn naam kon schrijven, zegevierde teamgenoot Sergio Perez op het Jeddah Corniche Circuit. In beide gevallen werd de ander de nummer twee in de race. Red Bull scoorde in de eerste twee races op één punt na maximaal (het mislopen van de snelste ronde in Bahrein). Op zijn zachtst gezegd gaat het goed bij het Oostenrijkse Formule 1-team, waar Verstappen in de afgelopen twee jaren de titel won. Perez bewees een goede nummer twee te zijn voor het team door bij de dragen aan het halen van de constructeurstitel, maar dit jaar moet ook hij meedoen voor het kampioenschap. Althans, dat wil hij zelf. Het is nog even de vraag of de Mexicaan een serieuze concurrent is van Verstappen, maar vooralsnog in ieder geval wel. Teambaas Christian Horner is daarnaast lovend over de prestaties van Perez. In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt de Red Bull-teambaas terug op de race in Djedda. "Ik denk dit zijn beste Grand Prix is geweest." "Hij managede de snelheid fantastisch en beide coureurs, vooral na de safety car, pushten zo hard als ze konden. De snelheid ten opzichte van de rest van het veld was opmerkelijk", aldus een tevreden teambaas.

Perez op (semi) stratencircuits

Horner ziet dat Perez uitblinkt 'op dit soort circuits', de stratencircuits en semi-stratencircuits. Hoewel het Jeddah Corniche Circuit geen gebruik maakt van openbare wegen, zijn de karakteristieken hetzelfde: weinig ruimte naast de baan, waardoor een kleine fout grote gevolgen kan hebben. "Hij is op dit soort plekken juist tevreden in de auto en hij is zelfverzekerd." "We hebben Checo een aantal topprestaties zien neerzetten op dit soort circuits, denk aan Singapore vorig jaar, zijn goede resultaten in Azerbeidzjan en natuurlijk de Grand Prix van Monaco vorig jaar. Sommige andere stratencircuits lijken hem ook goed te liggen", zegt Horner tevreden. De zege in Saoedi-Arabië was de vijfde overwinning van Perez in de Formule 1. Eerder won hij op de circuits van Bahrein, Bakoe, Monaco en Singapore.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"