Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull looft Verstappen na relatief sterke GP Singapore: "Hield zijn hoofd koel"

Ondanks een dramatisch weekend voor Red Bull in Singapore is teambaas Christian Horner trots op Max Verstappen en zijn vijfde finishplaats.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het Formule 1-weekend in Singapore had bijna niet slechter gekund voor Red Bull. Na drie lastige trainingen en een verschrikkelijke kwalificatie moesten Max Verstappen en Sergio Perez buiten de top tien starten. Uiteindelijk kwam eerstgenoemde coureur als vijfde over de finish, laatstgenoemde als achtste.

Na een dominante reeks toch nog punten, maar gezien de resultaten van de eerdere races dit jaar zat er veel meer in voor Red Bull. Dat weet ook teambaas Christian Horner. "Niets ging goed voor ons dit weekend", zo trapt hij het gesprek af met Viaplay. "Na een lastige kwalificatie gingen we voor een agressieve strategie tijdens de race, dat op een vroege of late safety car leunde."

"De ronde dat de safety car uiteindelijk kwam, kon niet slechter. Het verpestte onze race. De auto's vooraan kregen een gratis stop, dus wij moesten de herstart op oude banden doen en een pitstop maken onder normale omstandigheden. Daardoor kwamen we 45 seconden achter de leiding terecht."

"Max, de comeback die hij had... een sterke tweede helft van de race", zo looft Horner zijn topcoureur na afloop van de race in Singapore. "Hij hield zijn hoofd koel, racete keihard vandaag en vocht tot aan de finish. Slechts twee tienden achter Charles (Leclerc, red.), maar ja, een zwaar weekend en het einde van een succesvolle run. Nu moeten we opnieuw beginnen."

Bekijk en beluister hieronder het volledige interview met Horner, waarin hij onder meer Liam Lawson looft voor zijn invalbeurt en punten bij AlphaTauri.

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"