Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Red Bull luidt alarmklok vanwege mogelijke budgetproblemen: "De FIA moet echt ingrijpen"

Ook de Formule 1 wordt hard geraakt door de wereldwijde inflatie. Het wordt nog lastiger om onder het budgetplafond te blijven, vooral bij de topteams. Red Bull-teambaas Christian Horner hoopt dat er een oplossing wordt gevonden.

Start Spain GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Formule 1-teams mogen dit seizoen 'slechts' 140 miljoen dollar uitgeven (met wat uitzonderingen hier en daar), maar door de wereldwijde inflatie wordt dit volgens Christian Horner al snel een groot probleem. De prijsstijgingen raken de teams in de F1-paddock hard. Zo hard, dat als er niet wordt ingegrepen, meerdere teams het einde van het F1-seizoen missen. In gesprek met onder meer RacingNews365 uit Horner zijn grote zorgen.

"Ik denk dat we dit inflatieprobleem moeten aankaarten bij de FIA, want het komt er op neer dat ongeveer zeven van de tien teams de laatste vier races van het seizoen moeten gaan missen om onder het budgetplafond te blijven." Volgens Horner is er steeds meer overeenstemming binnen de paddock over het probleem. "Dit gaat niet alleen over de grotere teams."

"Ook de teams in het middenveld heeft last van de inflatie. We merken dat het zelfs slechter gaat worden tijdens de tweede helft van het jaar", waarschuwt de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

'De FIA moet deze situatie uiterst serieus nemen'

Horner legt uit dat de FIA op tijd moet ingrijpen. "Ze hebben een taak te vervullen. Deze situatie moet uiterst serieus genomen worden. Je wil niet op een punt komen waarop ik denk dat bepaalde teams, gekeken naar de gepresenteerde cijfers, een aantal Grands Prix moeten missen om die cijfers te halen."

"Niemand wil zichzelf in die positie terugvinden. Daarom moet dit probleem tijdens de tweede helft van het jaar aangekaart zijn bij de FIA. De energierekeningen, de kosten voor levensonderhoud... we zien het in alle landen, de kosten groeien exponentieel. De Formule 1 is hier geen uitzondering bij. De vervoerskosten zijn verviervoudigd. Dit is iets wat buiten onze macht ligt", aldus de Red Bull-teambaas.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

22 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez