Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull luidt alarmklok vanwege mogelijke budgetproblemen: "De FIA moet echt ingrijpen"

Ook de Formule 1 wordt hard geraakt door de wereldwijde inflatie. Het wordt nog lastiger om onder het budgetplafond te blijven, vooral bij de topteams. Red Bull-teambaas Christian Horner hoopt dat er een oplossing wordt gevonden.

De Formule 1-teams mogen dit seizoen 'slechts' 140 miljoen dollar uitgeven (met wat uitzonderingen hier en daar), maar door de wereldwijde inflatie wordt dit volgens Christian Horner al snel een groot probleem. De prijsstijgingen raken de teams in de F1-paddock hard. Zo hard, dat als er niet wordt ingegrepen, meerdere teams het einde van het F1-seizoen missen. In gesprek met onder meer RacingNews365 uit Horner zijn grote zorgen. "Ik denk dat we dit inflatieprobleem moeten aankaarten bij de FIA, want het komt er op neer dat ongeveer zeven van de tien teams de laatste vier races van het seizoen moeten gaan missen om onder het budgetplafond te blijven." Volgens Horner is er steeds meer overeenstemming binnen de paddock over het probleem. "Dit gaat niet alleen over de grotere teams." "Ook de teams in het middenveld heeft last van de inflatie. We merken dat het zelfs slechter gaat worden tijdens de tweede helft van het jaar", waarschuwt de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

'De FIA moet deze situatie uiterst serieus nemen'

Horner legt uit dat de FIA op tijd moet ingrijpen. "Ze hebben een taak te vervullen. Deze situatie moet uiterst serieus genomen worden. Je wil niet op een punt komen waarop ik denk dat bepaalde teams, gekeken naar de gepresenteerde cijfers, een aantal Grands Prix moeten missen om die cijfers te halen." "Niemand wil zichzelf in die positie terugvinden. Daarom moet dit probleem tijdens de tweede helft van het jaar aangekaart zijn bij de FIA. De energierekeningen, de kosten voor levensonderhoud... we zien het in alle landen, de kosten groeien exponentieel. De Formule 1 is hier geen uitzondering bij. De vervoerskosten zijn verviervoudigd. Dit is iets wat buiten onze macht ligt", aldus de Red Bull-teambaas.

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten